"Ha valaki Szerényi Gábor magyar grafikus kiállítására kíváncsi, egészen Párizsig kell elutaznia."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Szerényi Gábor kiállítása Párizsban

Ha valaki Szerényi Gábor magyar grafikus kiállítására kíváncsi, egészen Párizsig kell elutaznia.

De pontosabb, ha azt írjuk: ha idén tavasszal és nyáron Párizsban jár, ne hagyja ki a művészet és a gasztronómia igényes találkozóhelyét, a francia főváros központjában lévő, egyenesen Közép-Európa ihlette Beashkát, amely egyszerre étterem, kávéző és kiállítóhely. Csütörtökönként itt jól megfér egymás mellett a gulyás, a dzsessz és az étlapon Magyarország meg a környező országok jellegzetes ételei. A falakon pedig a művészet – ezekben a hónapokban, március közepétől a magyar alkotó képei a falakon.

 

 

Szerényi Gábort a magyar olvasók újságíróként, publicistaként is ismerhetik – többek között a La Femme szerzőjeként is –, grafikáit pedig elsősorban az Élet és Irodalom hasábjairól, immár évtizedek óta. Abszurd képei mindig meghökkentik az embert. Sajátos látásmódja egyszerre felkavaró, megmosolyogtató, ám elsősorban elgondolkodtató. Groteszk alkotásai a közép-európai mindennapokat ábrázolják a maguk káoszával, kafkai homályával, értetlenségével, a sokszor megfejthetelen valósággal. Képeit lehet leírni, értékelni, elemezni, de talán a legegyszerűbb tátott szájjal bámulni, és engedni, hogy hatásuk elérje az embert.

 

Bizonyára így tesznek a Szajna parttól nem nagy távolságra, a Rue de Renard közelében, a 42 rue Chapon, 75003 címen található Beashka vendégei is. Aki hamar szeretne odatalálni, a Rambuteau és az Arts et Métiers megállónál szálljon le a metróról.

 

La femme La femme cikke 2014. április
címkék:
Karrier | Művészet
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.