"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Mit nyújt a mentorprogram?

Az „50 tehetséges magyar fiatal” programba beválasztott fiatalok számára részben a kezdeményezés nyilvánosságával járó ismertség, részben a mentorok aktív támogatásának köszönhetően páratlan fejlődési lehetőség nyílik meg.

A mentorok és mentoráltak féléves közös munkája a célok kitűzésével kezdődik. Az első találkozásra szervezett keretek között és előre meghatározott dramaturgia szerint kerül sor. Ha azonos szakmai hátterű mentor–mentorált párosról van szó, akkor a mentori támogatás is szakmai fókuszú lehet. Általában azonban a tehetség kibontakoztatása, a fiatal kiemelkedő teljesítménye, az érvényesülés, a sikerhez szükséges egyéb készségek fejlesztése a cél. Lesznek olyan mentoráltak, akiknek új feladatok, pályázatok, ösztöndíjak elnyerése, vagy fontos személyes ismeretségekhez való hozzásegítés jelenti majd az igazán értékes támogatást. Fontos, hogy személyre szabottan, a lehetőségek és az igények összehangolásával, a mentor aktív szerepvállalása mellett legyenek meghatározva a célok, a fejlesztendő területek és az ehhez hozzásegítő eszközrendszer.

 

A mentori tevékenység informális, bizalmi légkörön és kölcsönös tiszteleten alapuló viszonyt igényel a mentor és mentorált között. Ezért mentor csak szakmailag és emberileg egyaránt hiteles személy lehet, aki egyenrangú, nyitottságon alapuló viszony keretei között is képes tudását egy fiatalabb személy fejlődésének szolgálatába állítani. A mentorok kiválasztásának két alapvető szempontja volt: a fiatalok támogatása iránti elkötelezettség; a kiemelkedő szakmai kvalitások, a saját területen elért eredmények, az ezekre épülő hitelesség.

 

A mentorok tehát értékes szakmai tudással és gazdag élettapasztalattal rendelkeznek. Példaképek, akik nemcsak szakterületükön elért eredményeik, hanem az ifjú tehetségek iránti elkötelezettségük miatt is kaptak felkérést a pártfogói feladatra.

La femme La femme cikke 2012. november
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.