"Feladat: keressünk 50 kimagaslóan tehetséges fiatalt, majd találjunk hozzájuk 50 elhivatott mentort!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

50 + 50

Feladat: keressünk 50 kimagaslóan tehetséges fiatalt, majd találjunk hozzájuk 50 elhivatott mentort!

 T örtént valamikor a múlt tavasszal, hogy kiadóvezetőnk új ötlettel állt elő. A terv az volt, indítsunk el egy programot, melynek lényege, hogy találunk 50 kimagaslóan tehetséges fiatalt, különböző szakterületekről, majd találjunk hozzájuk 50 elhivatott mentort, akik aztán jó fél évig szárnyuk alá vonnak egyet-egyet közülük, és próbálják őt elkalauzolgatni való világunk sűrűjében.

 

Mondhatjuk, az ötlet pofonegyszerűnek hangzott, de mi, a kiadó kis csapata, már akkor tudtunk, hogy a megvalósítás egyáltalán nem lesz az.

 

Először is: a rengeteg magyar tehetség közt hogy találjuk meg azt az ötvenet? Merre induljunk? Hol keressük őket? Kisebb-nagyobb körben megbeszélés megbeszélést követett, egyre több résztvevővel, köztük számos, a tehetséggondozás területén elismert szakemberrel, akik tanácsaikkal, jól bevált módszereikkel végig segítségünkre voltak. (Velük is találkozhatnak e kiadvány oldalain.)

 

A programot a La femme hasábjai mellett több online felületen hirdettük meg, és médiapartnereink is segítettek a népszerűsítésben. Végül több mint 1300 jelölést kaptunk, ez a szám minden várakozást felülmúlt. Közben mi sem tétlenkedtünk, ősszel többször is találkoztunk a lehetséges mentorokkal. A grémium az idén már a negyedik születésnapját ünneplő La femme magazin baráti köréhez tartozó művészeken, tudósokon és üzletembereken kívül további nagyszerű, a saját területükön kimagasló eredményeket felmutató hölgyekkel és urakkal bővült. Sokat tanultunk tőlük már az előkészítő munka közben is: csodáltuk bölcsességüket, elhivatottságukat, lelkesedésüket.

 

Közben zajlott a munka legizgalmasabb része: a több mint ezerháromszáz jelöltből a Nemzeti Tehetségpont szakembereinek előválogatása után zsűrink – mely szintén országosan ismert, elismert, kiváló szakemberekből állt – végül kiválasztotta a bűvös ötvenet!

 

A rövid karácsonyi szünet után újabb fejezet következett. A jéghideg januárban a Corinthia Hotel Budapest patinás, melegen befogadó falai közt találkoztak először a mentorok mentoráltjaikkal! Csodálatos pillanatok, percek, órák voltak! Sikeres, elismert nők és férfiak álltak, ültek szemben csillogó szemű, pályakezdő, pályát kereső, tanácsot, biztatást, útmutatást váró, hol bőbeszédű, hol hallgatag, hol talpraesett, hol kicsit gátlásos lányokkal és fiúkkal… Aztán mindenkinek megoldódott a nyelve, a beszélgetések a késő estébe torkolltak.

 

És akkor elindult ez a szép program. Hogy hová vezet? Hány életet változtat meg? Tesz szebbé, gazdagabbá, boldogabbá? Nem tudjuk, én is kíváncsian várom a választ, amit lehet, hogy röpke 1 év, de lehet, hogy csak 50 év múltán tudunk meg.

 

A La femme beszámol majd sorsuk alakulásáról.

Zétényi Lili Zétényi Lili cikke 2013. március
címkék:
Tehetség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.