"A Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Kiváló Hallgatójaként szerzett diplomát. A legfontosabb eredménye viszont, hogy közel másfél évvel ezelőtt megalapította az..."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Detrik Szimonetta

Az első az ember

A Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Kiváló Hallgatójaként szerzett diplomát. A legfontosabb eredménye viszont, hogy közel másfél évvel ezelőtt megalapította az ország első HR és munkapszichológia fókuszú diákszervezetét.

Egy többlépcsős tanulási folyamatot építettek fel a maga nemében első, Human Behaviour Association (HBA) nevű diákszervezetben Detrik Szimonetta és társai. Egyrészt munkacsoportokban, interaktív keretek között mélyülnek el a HR szakma témaköreiben. Másrészt kéthetente HR- és pszichológiai készségfejlesztő tréningjeik vannak, és elindították business projekt rendszerüket. A szervezetben 22 tagjuk interaktív módon, az egyetemi tanulmányait kiegészítve, minőségben fejlődhet a szakterületén.

 

Szimonetta ambiciózusan, lendületesen vetette bele magát minden feladatba: jelenleg Vezetés és szervezés mesterszakot végez. Emellett egy éve a Jövőt Építők Generációja Egyesület HR-vezetője. „Nagyon fontosnak tartom az emberi erőforrásokkal és munkapszichológiával foglalkozó szakemberek minőségi képzését – vallja. – Diákszervezetünkben az egyetemi tanulmányokat kiegészítve olyan készségeket sajátíthatnak el a tagok, amelyek később előnyösek a munkaerőpiacon. Célom az is, hogy átadjam nekik hangsúlyozott humán érdeklődésemet.”

 

Nem véletlen, hogy Lee Iacocca, az amerikai autóipar nagymenője, a Ford egykori vezérigazgatója és a Chrysler megmentője, jelenlegi elnöke szavait választotta mottójául: „Végső fokon minden gazdasági tevékenység három szóba sűríthető: ember, termék és profit. Az első az ember. Ha nincs jó csapatunk, a másik kettővel se megyünk sokra.” Detrik Szimonetta harcos erénnyel foglalkozik a fiatalok fejlesztésével, az a szlogenje: „Aktiváld magad!” Az életében ennek nagy jelentősége van: „Mindig azon szeretnék dolgozni, hogy átadjam nekik: bármit elérhetnek, csak a saját döntésükön múlik.”

 

 

„Saját vállalkozást szeretnék majd indítani, körülbelül fél év múlva, ahol a fiatalok kompetenciaalapú fejlesztésével fogunk foglalkozni – beszél terveiről. – Előtte szeretném a cég kompetencia részét egy alapos kutatással alátámasztani, felkeresni a trénereket, akik tanítanak majd nálunk, és felkészülni az indulásra. Nagyon kevés ilyen vállalkozás van most a piacon, nem tudok olyanról, amelyik ilyen tudatosan készült volna.” Szeretné, ha az elkövetkező 2-3 évben az ő vállalkozása válhatna Magyarország első számú, egyetemistákat fejlesztő tréningcégévé.

 

Alaposan átgondolta az is, hogy mit vár a La femme 50 tehetséges fiatal  mentorprogramjától: „Azt, hogy tovább építhessem a kapcsolatrendszeremet. Új, inspiráló embereket ismerhessek meg. Szeretném, ha a mentorommal megismernénk egymást, egymás motivációit, és amellett, hogy tartalmas beszélgetéseken keresztül terelget engem azon az úton, amin szeretnék továbbhaladni, én is adhassak számára inspirációt.”

Szűts Ildikó
"Szirmivel már tavaly óta ismertük egymást, köszönhetően annak, hogy megalapította a Human Behaviour Asssociationt, azaz ugyanazon a pályán focizik, mint én. Agilis, okos, kreatív. Örömmel tölt el, hogy a program kapcsán ismét egymásra találtunk. "