"Nyitottság, elfogadás, szabadság, kaland: ez mind Berlin, és ennél sokkal több! "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Európa legcoolabb városa

Nyitottság, elfogadás, szabadság, kaland: ez mind Berlin, és ennél sokkal több!

Berlin, Európa egyik legcoolabb városa alig több mint egy óra alatt érhető el Budapest repteréről. A legjobb, ha gyalog vagy kerékpáron fedezzük fel a legérdekesebb helyeket: a Potsdamer Platztól Brandenburgi kapuig, az Unter den Lindentől az Alexanderplatzig számtalan lehetőség vár ránk, hogy megismerjük a város történelmét. Kihagyhatatlan az egykori vasfüggöny berlini szakaszának hírhedt ellenőrzőpontja, a Checkpoint Charlieazaz a berlini fal, amely 1961 és 1989 között Kelet- és Nyugat-Berlint elválasztotta egymástól.

 

Isteni ételek, kultúra és őrületes bulik

 

Ha kényelmesen és gyorsan fedeznénk fel a várost, érdemes biciklit bérelni, és benevezni a helyiek által vezetett csoportos vagy egyéni túrára! Így nemcsak a kötelező látványosságokat csodálhatjuk meg, hanem bennfentes információkhoz is hozzájuthatunk – például arról, hogy hova járnak a berliniek. Nincs is jobb, mint amikor a városnézéstől fáradtan leülünk egy finom helyi sör mellé, például a Bei Schlawinchenben, amelyet sok útikalauz a leghangulatosabb berlini pubok között emleget. Aztán, aki teheti, tekerjen át a Lichtenberg városrészbe, és próbálja ki a menő kis kávézók egyikét, ahol speciális ajánlatokkal várják a vendégeket!

 

 

A finom falatok és különlegességek kedvelői csütörtökönként a 9-es számú vásárcsarnokot (Markthalle Neun) se hagyják ki! Itt délután 5 és este 10 óra között Street Food Csütörtököt tartanak. Ínyencségeket kóstolhatunk a Kiez99 nevű bolhapiac-gasztrobazárban is, amely élő bizonyítéka annak, milyen csodás helyet képesek varázsolni a berliniek egy régi gyárépületből.

 

 

A művészetben is tobzódik a város: a Múzeum-szigeten több jelentős múzeum kapott helyet, de a hely látványnak sem utolsó. A régi és az új kettőssége a kulturális programokban is megmutatkozik. Január 14-ig például a Markisches Museumban pillanthatunk be a 20. századi Németország egyik legmeghatározóbb évének, 1937-nek vészterhes történéseibe, míg a FELIX/Adlon Berlinben az egyik legismertebb kortárs alkotó, az anonimitását eddig megőrző Banksy korszakalkotó műveiben merülhetünk el november 30-ig.

 

 

És persze hogy is feledkezhetnénk meg a messzi földön híres berlini éjszakai életről, ahol a menőbbnél menőbb klubok váltják egymást? A város egyik klasszikus kulthelyszíne a Supamolly, ahol időről időre koncertek, kiállítások és bulik várják az érdeklődőket, ha pedig szeretjük a jazzt és a bluest, a Yorckschlösschen biztosan nem okoz majd csalódást! Garantáltan emlékezetes buliban lesz részünk, ha befizetünk a világ legkisebb diszkójába, azaz a Telediskóba, amely tulajdonképpen egy átalakított telefonfülke diszkógömbbel, füstgéppel és stroboszkóppal a bulinegyed közepén.

La femme La femme cikke 2017. november
címkék:
Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.