"Pazar programmal jelentkezik a hétéves születésnapjára az Anima Musicae Kamarazenekar. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Barokk zenei ünnep

Pazar programmal jelentkezik a hétéves születésnapjára az Anima Musicae Kamarazenekar.

Hétéves születésnapi és egyben évadzáró koncertre várja régi és új lelkes közönségét az Anima Musicae Kamarazenekar 2017. június 20-án 19 órakor az Óbudai Társaskör Nagytermében. Bátran kijelenthetjük, hogy a barokk korszak ismert és kevésbé ismert szerzőiből összeállított program méltó lesz a Junior Prima-díjas együttes zenei évadzárásához és az évforduló megünnepléséhez. Felhangzik Caldara Tutti nemici e rei című zeneműve, Vivaldi két concertója (a-moll concerto két hegedűre, RV 522 és g-moll concerto két hegedűre és gordonkára, RV 578), Giacomelli Sposa, son disprezzatája, valamint Porpora Dall'amor piú sventurato című darabja; valamint Rahmanyinov Vocalise, Dohnányi Szerenád, op. 10 és Fauré Après un Rêve c. műveit élvezheti a közönség. A születésnapi koncert fényét Csordás Klára kiváló szólistaénekes emeli még tovább.

 

 

 

A Cziffra-díjas mezzoszoprán a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerzett operaénekesi és zenetudósi diplomát, ahol többek között olyan nagynevű tanároktól tanult, mint Kurtág György vagy Kroó György. Az anyanyelvén kívül hat nyelven beszélő művésznő dalrepertoárja is kivételesen gazdag: többek között orosz, lengyel és norvég nyelven is énekel.

 

Napjaink egyik legizgalmasabb hazai hangszeres formációja, az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból és korábban végzett növendékeiből. Az eddigiekben olyan nívós koncerttermekben léptek fel, mint a budapesti Zeneakadémia, a Magyar Rádió Márványterme, a bécsi Musikverein, a pécsi Kodály Központ vagy a szardíniai Teatro Verdi. Eltökélt szándékuk, hogy koncertjeiken a klasszikus zene üzenete minél több fiatalt érintsen meg, hogy ezzel is segítse egy új, a klasszikus értékeket befogadni képes generáció kialakítását.

La femme La femme cikke 2017. június
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.