"Bemutatták munkáikat a Richter Anna Díj nyertesei. (x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Innovatív ötletek, megvalósult álmok

Bemutatták munkáikat a Richter Anna Díj nyertesei. (x)

Új távlatokat nyitott hivatásukban, álmaik megvalósításában a Richter Anna Díj – nyilatkozták egybehangzóan az idei díjazottak. A bemutatkozó eseményen személyesen meséltek a Richter támogatásából megvalósított projektekről.

 

A gyógyszerész kategória győztese: országjáró roadshow a klinikai gyógyszerész hivatás népszerűsítéséért

 

Magyarországon jelenleg mindössze 500 gyógyszerész rendelkezik kórház-klinikai szakvizsgával, miközben a betegbiztonság növelése érdekében ennek többszörösére lenne szükség. A főként klinikai gyógyszerész rezidensekből álló lelkes csapat, a Szimpatikus Klinikusok az ország gyógyszerészképzést végző egyetemein interaktív roadshow keretében mutatják be a terület szépségeit, sokszínűségét.

Céljuk, hogy kedvet ébresszenek hivatásukhoz a még döntés előtt álló hallgatókban. „A Richter számára fontos a kiváló hazai munkaerő, a gyógyszerész szakma népszerűsítése maximálisan összecseng a mi céljainkkal”- mondta Beke Zsuzsa zsűritag, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője.


Az egészségügyi szakdolgozó kategória győztese: a 12 óra – a stroke betegség megelőzéséért

 

200-250 ezren élnek a stroke árnyékában hazánkban. Baji Anikó sürgősségi triázs és 12 óra névre hallgató projekt csapata lebilincselő és egyben oktató rövid játékfilmet készítettek a stroke valódi arcáról. Az egyedülálló prevenciós szemléletű alkotás a beteg szemszögéből mutatja be a páciens helyzetét, informál és felhívja a társadalom figyelmét a megelőzés fontosságára. Szily Nóra újságírónő, pszichológus, zsűritag, kommunikációs szakemberként is rendkívül kreatívnak találta az alkotást, és megfogalmazta, hogy nincsenek kételyei: a film megtekintése, széles körű terjesztése életeket menthet.


A pedagógus kategória győztese: Fenntartható jövőkép/p/

 

Szemét nem létezik, csak hulladék, aminek még nincs kitalálva az új élete! A környezettudatos csapat animációs filmeket és oktatási segédanyagokat hozott létre a jövő nemzedék oktatására. Az újrahasznosítás mellett a fogyasztás mérséklésére, az erőforrások kapacitásának véges mivoltára szeretnék irányítani a fogékony iskolások figyelmét. Kertész Éva zsűritag szerint ennyire lenyűgözően elgondolkodtatni, mintát adni és példát mutatni egy nagyon aktuális témában, a környezettudatosságban, igazi szakmai bravúr.

A  Richter Anna Díj zsűrije: Szily Nóra pszichológus, újságíró, Dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens, a MÁESZ Szakmai Bizottságának elnöke, Beke Zsuzsa a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Kertész Éva a 21 Nő az egészségügyért alapítvány ügyvezetője, Rúzsa Magdi Máté Péter-díjas énekesnő.


Az orvos kategória győztese: a kecskeméti Egészségkert

 

Számos kutatás bizonyítja, hogy a gyógyuláshoz a modern orvostudomány és a gyógyszerek mellett szükség van a test és a lélek feltöltődésére is. A kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház csapata csodálatos gyógyító kertet álmodott meg az intézmény területére. A kertben virágokkal szegélyezett utak, padok, pergolák teszik hangulatossá a sétát, pihenést. Az Egészségkert a betegek és a kórházban dolgozók számára egyaránt gyógyulást, feltöltődést jelent, új világot nyit a falakon kívül. Dr. Barna István belgyógyász, docens nap mint nap közelről látja a betegek mindennapjait és nem titkolta, hogy irigylésre méltónak tartja, ahogy a kecskeméti kórház dolgozói törődnek pácienseikkel, egymással.


A második évad közönségdíjasa: Hegmesék

 

A hazai kórházakban a babák 40%-a császármetszéssel látják meg a napvilágot. Elengedhetetlen, hogy a szülés műtéti módjával kapcsolatos hiteles információk könnyen elérhetővé váljanak bárki számára. A szakemberekből álló - anyaként is érintett- csapat tagjai egyedülálló virtuális fotó tárlatot készítettek, ahol a kiállítás képeit szülések történeteit is megtekinthetik. A fotók, írások és előadások anyagából könyv készült, mely betekintést nyújt a témakör tabukkal övezett területeire laikusok és szakemberek számára egyaránt. Rúzsa Magdi énekesnő szerint a leghatásosabb út másokat érzéseken keresztül megszólítani, és ezek a fotók, emberi történetek nagyon mélyen megérintették őt is.

A kisfilmek bemutatása és a színpadi beszélgetések után minden projekt megvalósítói élményalapú, a témától függően játékos vagy éppen komoly, de mindenképp rendkívül izgalmas interaktív workshoppal és beszélgetési lehetőséggel fogadták a meghívottakat.

A Richter Gedeon Nyrt. célja, hogy felkarolva ezeket a kezdeményezéseket olyan projektek megszületésében vegyen részt, melyek hozzájárulnak a hazai egészségügy és oktatás fejlesztéséhez, az ott dolgozók munkakörülményeinek jobbá tételéhez, össztársadalmi változásokat indíthatnak el mindannyiunk életminőségének javítását is szolgálva, minőségi változást hozva a hétköznapokba.

 

Újra lehet pályázni a Richter Anna Díjra! A pályázatok feltöltésének, valamint a legfontosabb információknak, híreknek a díj online felülete ad helyet, határidő: 2020. december 1. Az érdeklődők naponta friss tartalommal találkozhatnak a facebook.com/richterannadij közösségi oldalon.

La femme La femme cikke 2020. október
címkék:
Autó
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.