"A Kiscelli Múzeumban augusztus 21-ig látogatható a “STREET FASHION MÚZEUM - Utcai divat egykor és ma” című interaktív kiállítás."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Utcai trendek a templomtérben

A Kiscelli Múzeumban augusztus 21-ig látogatható a “STREET FASHION MÚZEUM - Utcai divat egykor és ma” című interaktív kiállítás.

A közelmúltban nyílt kiállítás a hétköznapi emberek mindennapi öltözködésének, nő- és férfiideáljainak változását mutatja be az S vonaltól a harang kalapon, a hordó szoknyán és a mini őrületen át egészen a 2010-es évek trendjeiig.

 

 

 A Street Fashiont a hétköznapi emberek teremtik a magazinokban látott trendektől függetlenül vagy éppen azok inspirációjára, saját társadalmi hovatartozásuk, személyiségük kifejezésére. Az ezt megörökítő streetfashion oldalak és blogok gyors terjedésére és népszerűségére reagálva hívta életre Simonovics Ildikó divattörténész két évvel ezelőtt a Kiscelli Múzeumban a streetfashionbudapest.hu online archívumot, amely az oldal fotósai és felhasználói által feltöltött stílusképek révén komoly trend-és stílusfigyelő forrássá nőtte ki magát a divatimádók körében, a kortárs divatgyűjtemény gyarapításban pedig nemzetközi szinten is egyedülálló szerepet tölt be. A most megnyílt Street Fashion Múzeum a fortepan.hu online fotógyűjtemény és a streetfashionbudapest.hu anyagaira építve idézi fel az elmúlt évszázad utcai viseletét.

 

A tárlat újszerűsége, hogy a látogatók is gyarapíthatják a múzeumi tárgyak sorát. A kihelyezett polcokra feltehetik akár a régmúlt, akár a ma divatjával kapcsolatos ereklyéiket, és fel is kartotékozhatják azt, vagy saját divatfotóikkal, emlékeikkel, észrevételeikkel hagyhatnak nyomot a hazai streetfashion történelemben.

 

Helyszín és nyitva tartás: Kiscelli Múzeum, templomtér, 1037 Budapest, Kiscelli utca 108.

Megtekinthető 2012. június 22 - augusztus 21 között hétfő kivételével minden nap, 10.00-18.00 óráig

 

 

Fotó: A kiállítás Facebook oldala

La femme La femme cikke 2012. június
címkék:
Divat | Kiállítás | Műtárgy
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.