"A negyvenhárom éves lengyel filozófus-írónő összes szereplője a képzelete szüleménye, mégis ennél valóságosabb főhősnői nemigen lehetnének. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Homokhegy

A negyvenhárom éves lengyel filozófus-írónő összes szereplője a képzelete szüleménye, mégis ennél valóságosabb főhősnői nemigen lehetnének.

Három generáció életét kísérhetjük nyomon párhuzamos szerkezetben, a múlt század derekától napjainkig, Lengyelországban. A jellegzetes közép-európai történet legidősebb szereplője talán maga sem tudja, ki az apja gyermekének, aki a második világháború zavaros idején fogant. Amikor Alsó-Szilézia iparvidékére, egy módosabb rokonhoz küldi lányát, nem sejti, hogy ő már ott talál magának férjet. Unokája is ott nő fel, Homokhegyen, a lakótelepen. A regény három nő története: Zofia a háború után próbálja felépíteni új életét, Jadzia a szocializmus szürke éveiben keresi a kiutat, Dominika pedig a rendszerváltás szemtanúja.
(Magvető)

Falus Tamás Falus Tamás cikke 2011. szeptember
címkék:
Irodalom | Könyv | regény
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.