"Hogyan őrizhetjük meg bőrünk ragyogását és fiatalos kinézetét? A válasz kulcsa az exposome!(x) "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Lassítsa le az idő kerekét!

Hogyan őrizhetjük meg bőrünk ragyogását és fiatalos kinézetét? A válasz kulcsa az exposome!(x)

Szépségünket, megjelenésünket számtalan tényező befolyásolhatja genetikai adottságainkon felül, az UV sugárzástól kezdve a stresszen át egészen az étkezésig. Az exposome tulajdonképpen e tényezők összességét jelenti. A fogalom 2005-ben bukkant fel először, és a környezeti kitettség, valamint a közegészség összefüggéseit vizsgálja. Magába foglal mindent, ami nem a genetikához kötődik, de hozzájárulhat a betegségek kialakuláshoz, tehát az összes környezeti hatást, továbbá a dohányzást, az étrendet, a stresszt, az alvásminőséget és így tovább.

 

Ez a holisztikus megközelítés egy új módja annak, ahogy a bőrt is vizsgáljuk. Hiszen a bőr, mint védő szerv kapcsolatot teremt a belső és a külső világ között. Így közvetlenül befolyásolják a külső hatások (pl. UV sugárzás és a környezetszennyezés) és a belső feszültségek (fáradtság, szorongás, kiegyensúlyozatlan étrend). 

 Az exposome-nak kitett bőr naponta számos biológiai károsodást szenved – ezek főleg az oxidáció és a gyulladás –, melyek összeadódnak, és apránként, évről évre hatnak a fiatalság ellen. A károk hosszú ideig láthatatlanok maradnak, viszont egyszer csak elkezdenek láthatóvá válni. Mindez először a szárazabb bőrrel, tompa, egyenetlen arcszínnel kezdődik, majd foltok jelennek meg, a bőr elveszíti feszességét, és a ráncok bevésődnek.

 

Különleges hatóanyagokkal a bőröregedés lassításáért


A Vichy elsők között tanulmányozta ezt a tudományos területet, majd erre a szakértelemre alapozva kifejlesztette a Slow Âge termékcsaládot. A termékek megalkotásakor a Vichy laboratóriuma a probiotikus eredetű bifidusz, a széles spektrumú UV-szűrők, az ásványi anyagokban gazdag Vichy-termálvíz és a széles spektrumú antioxidáns baicalin erejére támaszkodott. Mindegyik összetevő más-más módon járul hozzá bőrünk megóvásához, fiatalságának megőrzéséhez. A széles spektrumú UV-szűrők védik a bőrt az UV sugárzás káros hatásaitól, amelyek akár 80%-ban felelősök a bőröregedésért. A probiotikus eredetű bifidusz és a Vichy-termálvíz erősíti a bőrt, enyhíti szárazságát, és csökkenti érzékenységét a káros környezeti hatásokkal szemben. A bőr számára nélkülözhetetlen vitaminokról és antioxidánsokról a széles spektrumú baicalin gondoskodik, mely az exposome által okozott oxidációs reakcióra hat. Ez a különleges összetevő a Scutellaria baicalensis nevű növényből származik.

 

Az erős UV sugárzásról és hideg időjárásáról ismert Senhszi tartományban honos Scutellaria baicalensis  hihetetlen ellenállóképességű növény, erejét a gyökeréből meríti, amelyet a helyiek csak „aranygyökérnek” neveznek, és már 2000 éve használják, a kínai orvoslás 50 alap gyógynövénye közé sorolják.

 

A Vichy kutatói kimutatták a gyökérből kivont baicalin kiemelkedő antioxidáns tulajdonságait, továbbá azt is bizonyították, hogy erőteljesebb antioxidáns, mint a jól ismert E- és C-vitamin, így megfelelő eszköze lehet a bőrvédelemnek. 

 

 

Innovatív arcápoló termékcsalád


A külső környezeti hatások (exposome) és bőröregedés összefüggéseinek kutatásából született meg a Slow Âge Fluid 2016-ban, melyet 2017 tavaszán két újabb különleges termék követett.   

 

 A Slow Âge nappali arckrém segíti egységesíteni az arcszínt, és védeni a bőrt az öregedés napfény okozta jeleitől. Annak érdekében, hogy az UV-szűrők szokványos zsíros érzését és fehér hatását kiküszöböljék, a formulája speciális viaszt tartalmaz, mely fokozza a felszívódását, a szilícium pedig bársonyos érzést biztosít. Ez a különleges textúra eleinte cseppet formáz, majd az alkalmazás során azonnal eloszlik a bőrön, puha érzetet adva.

A másik újdonság a Slow Âge szemkörnyékápoló, mely a probiotikus bifidusznak, a ginkgo bilobának, valamint az energizáló koffeinnek köszönhetően korrigálja a szem alatti karikákat és szarkalábakat, továbbá védi a szemkörnyéket a külső hatásoktól.

 

Tapasztalja meg a saját bőrén!


Amennyiben szeretné kipróbálni az új Slow Âge arckrémet, jelentkezzen e-mailen keresztül (bőrtípusa megjelölésével együtt), majd töltse ki az általunk küldött kérdőívet! A kitöltők és visszaküldők közül kiválasztott szerencsés résztvevők számára a Vichy biztosítja a bőrtípusuknak megfelelő terméket.

 

Használja egy hónapon keresztül a Slow Âge arckrémet, majd ossza meg velünk tapasztalatait! Jelentkezzen a vichy@lafemme.hu e-mail címen!

La femme La femme cikke 2017. július
címkék:
Szépségápolás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.