"Ha bulizásról vagy iszogatásról van szó, a most következő városok biztosan nem okoznak majd csalódást! "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Városok az éjszakai szórakozás jegyében

Ha bulizásról vagy iszogatásról van szó, a most következő városok biztosan nem okoznak majd csalódást!

Ahhoz, hogy belevessük magunkat az éjszakába, és kellően jól szórakozhassunk, utazáskor több dologra is szükség lehet. Kezdetnek kell egy vibráló város divatos bárokkal és klubokkal, aztán persze az sem árt, ha jó a közlekedési hálózat, és a helyiek barátságosan viselkednek a bulizni vágyó turistákkal.

 

A megfelelő úti cél kiválasztásához segítségképpen a Hostelworld nemrégiben összegyűjtötte a legjobb partihelyeket. A felmérésben 27 ország több mint 4000 lakosának véleményét kérdezték meg saját városáról különböző szempontok szerint: pl. az éjszakai élet minősége, a vendégszeretet, az ár-érték arány, a közbiztonság és a közlekedés. A felhasználók az oldal által (népszerűségi szempontok alapján) előre kiválasztott 41 városra adhatták le voksaikat, majd ebből született meg a 10 legnépszerűbb, szórakozásra alkalmas úti cél listája.

 

A felmérés meglepő eredményt hozott. Az összeállítás első öt helyezettje között kizárólag európai úti célok szerepelnek, és a felsorolásba két német város is bekerült.

 

Hamburg, Németország


Ragyogó közlekedési hálózatának, barátságos lakóinak és széles választékban rendelkezésre álló bárjainak, vendéglátóhelyeinek köszönhetően a 2017-es „versenyben” Németország második legnagyobb városa végzett az első helyen. A helyiek véleménye szerint Hamburg számtalan nagyszerű lehetőséget kínál az esti kiruccanásokhoz – a jazztől a dubstepig, legyen bármilyen zenei ízlésünk, itt szinte biztosan rálelünk a számunkra megfelelő klubra. A dance műfaj kedvelőinek érdemes ellátogatniuk a HALO Clubba, míg a klasszikus house rajongóinak a Bahnhof Pauliban, a techozene szerelmeseinek pedig a Baalsaalban a helyük.

 

 

Aztán persze ott van az ikonikus Reeperbahn körzet is, amely tulajdonképpen egy kilométer hosszú, éttermekkel és bárokkal szegélyezett utca, telis-tele bulizni induló helyiekkel és szórakozni vágyó turistákkal. Szintén a város legfelkapottabb részei közé tartozik az úgynevezett „piros lámpás negyed”, ahol a barátságos hangulatú ír pubok és a jellegzetes hamburgi kocsmák éppúgy megtalálhatók, mint az elegáns koktélbárok.

További pluszpont Hamburgnak, hogy a helyiek szerint a város szuperbiztonságos, és bár kis mérete miatt gyalogosan is könnyen bejárható, akkor sincsen gond, ha inkább metróval vagy busszal szeretnénk utazni, ugyanis a jól megszervezett tömegközlekedésnek hála bárhová gyorsan eljuthatunk!

 

Koppenhága, Dánia

 

Rögtön Hamburg után a második helyen találjuk Koppenhágát, amely elsősorban magas árai miatt maradt alul a német várossal szemben. Ha azonban nem félünk mélyen a zsebünkbe nyúlni, a dán fővárosban számos izgalmas élményben lehet részünk. Itt találjuk például Európa egyik legjobb elektronikus zenei klubját, a Culture Boxot, ahol a legjobb hazai és nemzetközi DJ-k is gyakorta megfordulnak. Aki inkább mégis nyugodtabb, pihentető kikapcsolódásra vágyik, és szeretne elmerülni a jazz érzéki dallamvilágában, annak La Fontaine-ben vagy a Jazzhaus Montmarte-ban érdemes próbát tennie!

A biztonságot tekintve Koppenhága is magas pontszámot ért el, ezen a téren Hamburgot és a harmadik Berlint is maga mögé utasította.

 

 

Berlin, Németország


Berlin leginkább nyitottságával, multikulturális jellegével és lüktető éjszakai életével szerzett hírnevet magának. A Hostelworld szerint árai is barátinak mondhatók, ami azt jelenti, hogy várhatóan nem kell bankot rabolnunk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Akinek bulizni támad kedve, vegye az irányt a Berghain felé, melyet a világ egyik legnépszerűbb klubjaként tartanak számon. A bejutás persze nem egyszerű, ám ha mégis sikerül elérnünk, hogy beengedjenek, garantáltan felejthetetlen buliban lehet részünk! Ha mégsem vagyunk ennyire szerencsések, akkor sem kell elkeserednünk, hiszen Berlinben számos különleges bár és táncos-zenés hely közül válogathatunk. A szórakozni vágyókat titkos bárok, óriási nightklubok és megannyi, gasztronómiai szempontból izgalmas helyszín várja.

 

 

Dublin, Írország  


A vizsgált úti célok közül Dublin szerezte meg a legtöbb pontot a vendégszeretet tekintetében. Koppenhágához hasonlóan az ír fővárosban is elég magasak az árak, ezért egy-egy bulizással, iszogatással töltött este komoly összegeket emészthet fel. Ennek ellenére persze egyetlen dublini látogatás sem telhet el anélkül, hogy legalább egy tradicionális ír kocsmát ki ne próbálnánk. Érdemes az estét a népszerű Temple Bar negyedben kezdeni, ahol a kocsmák hangulatosak, az étel kiváló, és az ízletes sörök mellé élő zene, valamint közös éneklős-táncos buli is társul!

 

 

Amszterdam, Hollandia


Amszterdam igazi kozmopolita partiváros: a szavazáson magas pontszámot kapott mind a nyitottságát, mind pedig a biztonságot illetően, és ezzel az ötödik helyre került az összeállításban. A legjobb hangulatú bulikat általában a Leidseplein, Rembrandtsplein és Nieuwmarkt környékén tartják, ahol divatos klubok és bárok végtelen sora várja a szórakozni vágyókat. De érdemes ellátogatni a híres De School nevű nightclubba is, amely egy egykori iskolaépületben található, és főként vad partijairól ismert. A szórakozóhely azonban jóval több egyszerű diszkónál, az épület étteremként, kávézóként, koncerthelyszínként és kiállítóhelyként is üzemel. Ha nyugodtabb szórakozásra vágyunk, vagy csak szeretnénk kipróbálni Amszterdam kedvelt sörkülönlegességeit, vegyük az irányt az In de Wildeman felé, amely a város egyik legjobb sörbárjaként szerzett hírnevet magának. 

 

 

A top tízes lista második felében San Francisco, Gothenburg, Prága, Varsó és New York is helyet kapott. 

Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2018. január
címkék:
Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.