"Diákok mérték össze tudásukat a Koleszterinsuli döntőjében. A vetélkedő célja, hogy felhívja a figyelmet a magas koleszterinszint kockázataira! (x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Egészségnevelés fiataloknak

Diákok mérték össze tudásukat a Koleszterinsuli döntőjében. A vetélkedő célja, hogy felhívja a figyelmet a magas koleszterinszint kockázataira! (x)

Minden második ember szív- és érrendszeri betegségben hal meg Magyarországon. Az egészséges életmódra nevelést nem lehet elég korán kezdeni.

A Richter Gedeon Nyrt. azért indította útjára a „Koleszterinsuli” versenysorozatot, hogy felhívja a figyelmet a diákok körében is az egészséges életmódra és a magas koleszterinszint által okozott betegségek megelőzésének fontosságára. A vidéki városokban korábban nagy sikerrel megrendezett megmérettetés után ezúttal a pesti középiskolák tanulói mérhették össze tudásukat. A felhívásra 80 háromfős csapat jelentkezett, akik közül többen orvostudományi szakon szeretnék folytatni tanulmányukat.

 

A többhetes felkészítés során a diákok megismerhették a szív- és érrendszeri megbetegedések rizikófaktorait, különös tekintettel a magas koleszterinszintre, miközben megtanulták pl., hogy szívinfarktus esetén mikor kell mentőt hívni és mit kell tenni, amíg a segítség megérkezik?

A program hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekekből egészséges felnőttek legyenek. Dr. Maurovich-Horvat Pál, a Semmelweis Egyetem, valamint Dr. Édes István a Debreceni Egyetem professzorai online előadásukkal segítették a diákok felkészülését, akik többek között bepillantást nyerhettek a szív- és érrendszer működésébe, ugyanakkor számos érdekességet árultak el a koleszterinről, valamint a szív és érrendszer kockázati tényezőiről. 

 

Az előadásokat és egy próbatesztet követően, az élő verseny selejtezőjének számító időkorlátos, online verseny döntött arról, hogy melyik öt csapat jutott be a decemberi döntőbe. Az eseményen a rendkívül felkészült csapatok közötti éles versenyben dőlt el a végeredmény.

 

A zsűri elnöke Dr. Barna István a Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika docense a verseny kapcsán hangsúlyozta, hogy a vetélkedőre való felkészülés remek

DR. BARNA ISTVÁN
"Az egészségtudatosság egyéni és társadalmi szinten is elengedhetetlen a népbetegségek visszaszorításában."
lehetőséget teremt arra, hogy minél több fiatalban tudatosodjon az egészséges életmód jelentősége. Az a tény, hogy ilyen sok középiskolás csapat indult a versenyen biztató jövőt jelenthet a jövő nemzedékének, a szív- és érrendszeri betegségek tudatos megelőzésben. Felkészülésük során kisfilmet készítettek az emelkedett koleszterinszint és a szívinfarktus kapcsolatáról, majd a közel négy órán át tartó vetélkedő során izgalmas feladatokkal, memóriajátékokkal, villámkérdésekkel mérték össze tudásukat.

 

A győzelmet az Eötvös József Gimnázium csapata szerezte meg, melynek tagjai egyéni versenyben is összemérték tudásukat. Így az első helyen Kovács Bálint végzett, a képzeletbeli dobogó második fokára Gelencsér Artúr állhatott fel. A bronzérem Doros Attiláé lett. A verseny végén átadták a Richter Gedeon Nyrt. által alapított vándordíjat is.

La femme La femme cikke 2021. december
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.