"A Baros Maldives Island Resort idén immáron tizedik alkalommal nyerte el a World Travel Awards „Az Indiai-óceán legromantikusabb üdülőhelye” címet."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Az Indiai-óceán legromantikusabb szigete

A Baros Maldives Island Resort idén immáron tizedik alkalommal nyerte el a World Travel Awards „Az Indiai-óceán legromantikusabb üdülőhelye” címet.

Asziget alig félórányira fekszik Male nemzetközi repülőterétől, melyet a resort kényelmes motoros gyorshajójával tehetünk meg. Miközben a hullámokon táncoló hajó fedélzetén frissítőnket kortyolgatjuk, a horizonton feltűnik a Baros Maldives végtelennek tűnő púderfehér tengerpartja, melyet csillogó türkizkék vizű lagúna vesz körül. Pillanatokkal később megláthatjuk a világítótoronynak nevezett mólóra épült étterem jellegzetes fehér kupoláját és az óceánra épült villák sziluettjét.

Hetvenöt autentikus, maldív építészeti stílusjegyekkel, természetes faanyagok felhasználásával épült, kívül-belül minden kényelmi igényt kielégítő lakosztály között találunk az óceán víztükre felett „lebegő” saját medencével felszerelteket, és az óceánpart trópusi növényzetében megbújó egy- és két hálószobás villákat. Ami közös valamennyiben: zavartalan nyugalomban élvezhetjük az óceán morajlását, a szikrázó napsütést, privát pihenésünk semmi sem zavarhatja meg. Igényeink szerint választhatunk kilencventől kétszázhetven négyzetméteresig. Ez utóbbi a lenyűgöző Baros Residence, ahol akár családunkkal együtt is kényelmesen elférünk – miközben a maximális intimitás is biztosított.

Baros hírneve nem véletlen. Kicsit olyan, mint az angol gyep: „semmi különös”, csupán több évtizedes munka, alázat, szaktudás és szorgalom kell hozzá. A Baros Maldivesra érkezőknek a személyzet a tradicionális maldív-élményt kínálja személyre szabott ajánlatokkal. A megkülönböztetett figyelem mindenkinek jár: legyen szó egyéni igény alapján tervezett kirándulásról, privát wellness-ről, romantikus hajókázásról egy jellegzetes maldív hajón, a Noomán (amelynek még a jelentése is szép: kék virág), meghitt tengerparti vacsoráról, vagy éppen mesébe illő esküvőről, és nászútról a kókuszpálmák árnyékában. Rendkívüli hely, ahol minden vendég rendkívüli figyelemben részesül. Nem véletlen, hogy sok a visszatérő vendégük, köztük van, aki már több mint húsz éve tölti itt kéthetes pihenését minden télen.

Baros apró szigete a legteljesebb intimitást nyújtja, miközben tágas szabad tereket, átgondoltan kialakított trópusi ösvényeket, szikrázó fehérségű óceánpartokat és hangulatos éttermeket, bárokat találunk rajta. A legelfoglaltabbakat is arra inspirálja, hogy kiszakadjanak a mindennapi rohanásból és átadják magukat a teljes kikapcsolódásnak, miközben felfedezik a víz alatti világot, a gyönyörű tengerpartot és élvezik egymás társaságát. A pillanat szépsége magával ragadó, aki egyszer itt járt, sohasem fogja ugyanolyan szemmel látni a világot.

 

Víz alatti mesevilág

 

Néhány lépésnyire a villáktól, a búvárok és sznorkelezők egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy betekintsenek az egyik legcsodálatosabb Maldív-szigeteki zátony gazdag tengeri élővilágába: több mint húsz tengeri teknős él a békés öbölben, nem beszélve a szivárvány színeiben pompázó halfajokról, és dús korallokról, sőt még egy elsüllyedt hajót is megcsodálhatunk ebben a bámulatos vízi világban.

A cserepes és más teknősfajokon kívül mindennapos vendégek itt a fehér- és feketeúszójú szirticápák, tűzhalak és bohóchalak. A látótávolság több tízméteres, a víz alatti színes világgal lehetetlen betelni. Baros joggal büszke korallrestaurációs programjára, mellyel nem csupán megvédik, hanem elősegítik a korallok növekedését a fenntarthatóság jegyében. A Baros Dive and Marine Centre örömmel lesz segítségünkre vízi programjaink megszervezésében. Úszás vagy búvárkodás után pedig ideális felfrissülést, testünket-lelkünket kényeztető kezeléseket találunk a Serenity Spa kínálatában.

 

Ünnepek új köntösben

 

A karácsony a keresztény világ egyik legfontosabb ünnepe, amit sokan egész évben várnak. A készülődésben azonban sokszor pont a lényeg veszik el: az elcsendesedés és az egymással töltött idő meghittsége. Hol lehetne ehhez leginkább visszatalálni, mint a földi Paradicsomban, a Baros Maldives csábító kényelmében?

Az ünnepek alatt különleges csomagajánlattal várja a látogatókat a magánsziget: páratlan gasztronómiai élményekkel, izgalmas kirándulásokkal, spa kezelésekkel, csoportos aqua-jogával és számtalan, akár a villánk kényelmében is élvezhető szolgáltatással. A Palm Gardenben karácsonyfa-égő gyújtási ceremóniával veszi kezdetét az ünnep, melyet

LUXUS ÉS TRADÍCIÓ
A Baros Maldives történetének közel öt évtizede alatt valódi ikoná vált a maldívi luxus magánszigetek között.
választásunk szerint gálavacsora követ a Lime Étteremben vagy hatfogásos gourmet-est a víz felett lebegő Lighthouse étteremben. Záróakkordnak tökéletes választás egy digestif vagy könnyű koktél a Sail Barban. Ha pedig a fényűző kiszolgálást követően szeretnénk megtanulni egy különleges receptet, a vendégeknek szervezett rövid kurzuson a cheftől leshetünk el néhány igazi maldív fogást. Szilveszter este és Újévkor elmaradhatatlan a gálavacsora, melyhez élőzene és dj társul.

 

Ízek paradicsoma

 

A Baros Maldives kimagasló minőséget képvisel a gasztronómia terén, legyen szó ínyenc piknikről, pezsgős reggeliről vagy egy Dhonin (ősi maldív hajó) elköltött vacsoráról. Az ínyencek ültetett vacsora keretében próbálhatják ki a modern fine-diningot a Lighthouse étteremben Pasindu konyhafőnök vezetésével.

Az étterem degusztációs menüi kihagyhatatlanok, elég, ha csak a kecskegida sültre friss gyümölcsökből álló textúrákkal gondolunk, melyhez kecskesajtos mousse-t tálalnak a kiemelkedő évjáratnak számító 2021-es Sileni Estates Cellar Selection Sauvignon Blanc-t párosítva. De megízlelhetjük itt Franciaország, Ausztrália, Dél-Afrika és a világ számos egyéb tájának legjobb étel- és italkínálatát.

 

Baros egyik legizgalmasabb újítása a közelmúltban megnyílt Cayenne Grill étterem: kifinomult grillmenüvel rukkoltak elő, amelyet a Maldív-szigetek tüzes naplementéi ihlettek. A lagúna fölé magasodó, nyitott oldalú, nádfedeles pavilonban, mindenki talál olyan fogást, amelynek nem tud ellenállni. Ken Gundu – hivatalos titulusa szerint Cluster Executive Chef – új koncepciót alkotott, ahol minden ételben van egy kis titkos rafinéria, legyen szó pácolt húsokról, a tenger gyümölcseiről vagy éppen zöldségekről. Külön fejezet a steakek világa: a Cayenne Grill lenyűgöző választékot kínál marhahúsból, válasszunk Wagyu Beef Tenderloin-t vagy Black Angus-t. Ez a valódi földi paradicsom, mely minden érzékszervünkre hat: a Baros Resort úgy nyugtatja meg az elmét, hogy közben felfrissíti a testet és lelket, elkápráztat a látványával és bámulatos vendégszeretetével, miközben mi is kicserélődünk; hazatértünk után már semmi sem lesz ugyanolyan, mint előtte volt.

 

A Baros Maldives történetének közel öt évtizede alatt valódi ikoná vált a maldívi luxus magánszigetek között. Aki egyszer is ellátogat ide, megízlelheti milyen egy igazi trópusi paradicsomi magánsziget a maga visszafogott eleganciájával, dúsan zöldellő természeti környezetével, a világ egyik legjobb klímájával és a vendéglátás magasiskolájával. 

Barta Zsolt Barta Zsolt cikke 2022. december
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.