"Karácsony előtt adták át a Rátz Tanár Úr Életműdíjakat a természettudományos oktatás kiválóságainak. Immáron huszadik alkalommal."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Életműdíj pedagógusoknak

Karácsony előtt adták át a Rátz Tanár Úr Életműdíjakat a természettudományos oktatás kiválóságainak. Immáron huszadik alkalommal.

Az idei rendhagyó év rengeteg változást hozott a pedagógusok és a diákok életébe. Az oktatási munka folytatása minden korábbinál nagyobb rugalmasságot igényelt a tanároktól, akik minden nap túlléptek a megszokott, hagyományos kereteken, hogy oktató-nevelő munkájukat a megváltozott körülmények között is teljesítsék. A Rátz Tanár Úr Életműdíj tiszteletteljes főhajtás minden pedagógus előtt, akik egész életüket a jövő nemzedékek tanításának szentelték.

Az elmúlt két évtizedben összesen 152 olyan, az 5-12. évfolyamos diákoknak matematikát, fizikát, biológiát vagy kémiát tanító tanár kapta meg az életműdíjat, akik maradandót alkottak tantárgyaik népszerűsítésében és a tehetséggondozás területén. A fejenként 1,5 millió forinttal járó elismerést minden évben tantárgyanként két-két pedagógus kapja meg, a jelölésre bárkinek lehetősége van. A díjazott tanárok személyéről pedig a három alapító vállalat által létrehozott Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért kuratóriuma dönt.

 

„A díj létrehozásakor célkitűzésünk volt, hogy ne csak a tanári közösség és egy szűkebb

DÍJAZOTTAK
A Rátz Tanár Úr Életműdíjat az ország bármely iskolájában tanító vagy korábban ott tevékenykedő pedagógus megkaphatja.
diákközösség, de az ország megismerje, hogy vannak kiváló tanáraink, akik gyermekeinket nevelik. Olyanok, akik úgy figyelnek a gyermekeinkre, mint Rátz tanár úr is figyelt a diákjaira. Az elmúlt 20 évben a Rátz Tanár Úr Életműdíjnak presztízsértéke lett a tanárok között. Mind a díjazottjaink, mind az ő kollégáik büszkék arra, ha egy Rátz Tanár Úr Életműdíjas tanár van a közösségben.” – mondta el Kroó Norbert professzor, akadémikus, az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért kuratóriumának elnöke az online díjátadón.


A 2020-ban Rátz Tanár Úr Életműdíjban részesült tanárok


Matematika
Dr. Horváth Eszter Kempelen Farkas Gimnázium (Budapest)
Dr. Kiss Géza Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Budapest)


Fizika
Lévainé Kovács Róza Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Karcag)
Farkas László Vajda János Gimnázium (Keszthely)


Kémia
Dobóné Dr. Tarai Éva Berzsenyi Dániel Gimnázium (Budapest)

Sebő Péter ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (Budapest)


Biológia
Gadóné Kézdy Edit Deák Téri Evangélikus Gimnázium (Budapest)
Dr. Franyó István Arany János Általános Iskola és Gimnázium (Budapest)


Az Ericsson Magyarország, a Graphisoft SE és a Richter Gedeon Nyrt. pontosan 20 évvel ezelőtt alapította a Rátz Tanár Úr Életműdíjat és a mögötte álló Alapítványt a Magyar Természettudományos Oktatásért. Egyedülálló módon immár két évtizede közös céljuk, hogy tisztelettel adózzanak azon pedagógusok előtt, akik kiemelkedő eredménnyel képezik a jövő tehetségeit, kiveszik részüket a hátrányos helyzetű diákok támogatásából, valamint hozzájárulnak az új pedagógusgeneráció szakmai pályájának elindításához is.

La femme La femme cikke 2020. december
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.