"A Cirque du Soleil visszatér Budapestre Varekai előadásukkal. A különleges történet csupán négy alkalommal látható a BudapestArénában.(x) "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Káprázat és csoda

A Cirque du Soleil visszatér Budapestre Varekai előadásukkal. A különleges történet csupán négy alkalommal látható a BudapestArénában.(x)

A Cirque du Soleil társulata visszatér Budapestre 2017. május 12. és 14. között, 3 napos lehetőséggel, hogy a magyar nézők is megismerhessék Varekait, egy vulkán tetején található elbűvölő erdő világát, amelyet  hóbortos és elvarázsolt teremtmények laknak.

 

Varekai

 

A történet szerint egy vulkán tetején található erdő mélyén létezik egy különleges világ – ahol bármi lehetséges. Ez a világ a Varekai.

 

Az ég elenged egy fiatal magányos férfit, és elkezdődik a Varekai története. A varázslatos erdő árnyékában földet érve egy sokszínű világban találja magát, amely tele van fantasztikus teremtményekkel, és egy abszurd, ugyanakkor különleges élmény részesévé válik. Ezen a napon és ezen a lehetőségekkel teli helyen egy varázslat veszi kezdetét, amellyel újra felfedezheti az életet, és rácsodálkozhat a világ és az elme rejtélyeire.

 

 

A Varekai szó roma nyelven azt jelenti „bárhová”. A Dominic Champagne rendezte előadás tisztelettel adózik a nomád lelkek, a szellem és a hagyományos cirkuszművészet, valamint azok előtt, akik végtelen szenvedéllyel keresik az utat, amely elvezethet Varekaiba.

 

Cirque du Soleil


Bár a társulat az évek folyamán többször átalakult, a látvány, a káprázat és a mese továbbra is a Cirque du Soleil lelke maradt. 1984-ben egy utcai előadóművészekből álló húszfős csoport Québec utcáin létrehozott egy látványos show-műsort, amelyben gólyalábas akrobaták, tűznyelők, gumiemberek, zsonglőrök, zenészek és légtornászok is szerepeltek.

 

Ezt követően a Cirque du Soleil folyamatosan bővült, a show egyre változatosabb lett, de alapvető eszméiként megmaradt, hogy művészei segítségül hívják a képzeletet, provokálják az érzékeket, felébresztik az érzelmeket. A társulat mindenhol hatalmas sikert aratott, bejárta az Egyesült Államokat, 1988-ban még a calgaryi téli olimpiára is meghívást kaptak. Egyre több műsorszám született, mindegyik új témát, történetet és képzeletbeli világokat mutatott be. Az előadások jellegzetességévé váltak a színes karakterek, a nagy hatású történet, az élő zene, valamint a kézzel készített jelmezek.

 

 

Az előadások egyik alapelve, hogy a téma kijelölésekor kerülik az egyértelmű elbeszélést, így a közönség úgy értelmezheti az előadást, ahogyan csak szeretné. A Nouvelle Expérience, a Fascination és a Saltimbanco című műsorokkal a társulat bejárta Párizst, Londont, Tokiót és még sok más várost. 1993-ban a Mystère – amelyet ma, több mint 20 év után is játszanak – igazi áttörést hozott, és forradalmasította a kortárs cirkusz fogalmát. Az egyre növekvő sikernek és befektetett pénznek köszönhetően az előadásokat fantasztikus díszletekkel és innovatív színpadi technikával egészítették ki.

 

A québeci központú szervezet ma a legmagasabb szintű artistaszórakoztatást nyújtja. A vállalatnak jelenleg 4000 alkalmazottja van, amelyből több mint 1300 fő artista, a világ 50 különböző országából. A Cirque du Soleil társulata különböző előadásaival a csodát és az élményt több mint 160 millió nézőnek vitte már el az öt kontinens több mint 400 városába.

 

 

A Varekai című előadás Budapesten 2017. május 12-én, pénteken 20 órakor, május 13-án, szombaton 16 óra 30 perckor és 20 órakor, május 14-én, vasárnap pedig 16 óra 30 perckor látható a Papp László Budapest Sportarénában.

 

A Varekai-turné hivatalos szponzora DHL.

  

Részletes előadás- és jegyinformációért látogasson el a www.cirquedusoleil.com/varekai oldalra vagy a www.livenation.hu, illetve a www.ticketpro.hu oldalakra.

La femme La femme cikke 2016. november
címkék:
Művészet
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.