"Egy könyv a tájékozódásról azoknak, akik nem szeretnének eltévedni..."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Tájékozódási kézikönyv

Egy könyv a tájékozódásról azoknak, akik nem szeretnének eltévedni...

Iránytű, térkép, GPS, tereptárgyak, óra és fák árnyéka, sarkcsillag. Mi mindent vetünk be a hagyományos módszerektől egészen a legkorszerűbb technikákig azért, hogy ne tévedjünk el. De vajon mit is jelentenek pontosan az oly sokat használt szavak, mint a tájékozódás, a navigáció vagy a helymeghatározás, és mi is a különbség ezek között?

Mindezekre választ kaphatunk Nagy Róbert kötetéből, mely kézikönyv. Egyszerre segít felzárkózni a legújabb technikákhoz, és ismertet meg a tájékozódás történetével, beleértve a leghagyományosabb, ám napjainkban is teljességgel használható módszereket. Leírja az alapismereteket is, s áttekinti a távközlési és informatikai tájékozódási metódusokat, nagy hangsúlyt helyezve a GPS használatára és működésére, illetve az ehhez kapcsolódó lehetőségekre és infrastruktúrára. Tárgyalja az iránytű és a tájoló működését, valamint a történelem során oly sokat használt csillagászati tájékozódási módszereket is. E könyv segítségével az olvasó informatikai eszköz nélkül is meg fogja a találni a megfelelő irányt, rálel a hazafelé vezető útra. És talán nyugodtabb szívvel engedi el túrázni induló gyermekét is, feltéve, ha őt is megismertette a könyvben ismertetett praktikákkal...  

(BBS-INFO Könyvkiadó És informatikai Kft.)

La femme La femme cikke 2017. november
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.