"A 16 éves pakisztáni lány, Malala Juszufzai önéletrajzi regénye megkapta az Európai Parlament emberi jogi elismerését,a Szaharov-díjat."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Én vagyok Malala

A 16 éves pakisztáni lány, Malala Juszufzai önéletrajzi regénye megkapta az Európai Parlament emberi jogi elismerését,a Szaharov-díjat.

Malalát tavaly októberben lőtte fejbe egy tálib fegyveres a pakisztáni Szvat-völgyben, mert blogot írt a helyi lányok hétköznapjairól. Malala azt követelte, hogy ne csak a fiúk, hanem a lányok is tanulhassanak.

A regény egy szívbemarkoló és magával ragadó történet egy kislány hétköznapjairól a tálib megszállás alatt, egy családról, amelyet a terrorizmus megpróbált szétzilálni, a nőkért vívott harcról, egy olyan kultúrában, ahol csak a fiúkat veszik emberszámba. Az én vagyok Malala a világ össze kislányának és asszonyának lebilincselő olvasmány: bebizonyítja, hogy az önmagunkba vetett hit csodákra képes, hiszen egyetlen ember is elég ahhoz, hogy jobbá tegye a világot.
A könyv társszerzője, Christina Lamb a világ egyik legismertebb külügyi tudósítója, 1987 óta tudósít Pakisztánról és Afganisztánról. Öt alkalommal nyerte el az Év Brit Külügyi Tudósítója-díjat, jelenleg a Sunday Timesnak dolgozik.

(Bookline)

La femme La femme cikke 2014. január
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.