"Tapasztalatok, sikerek és tanulságok az „50 tehetséges magyar fiatal” program első évadából."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A világ színei

Tapasztalatok, sikerek és tanulságok az „50 tehetséges magyar fiatal” program első évadából.

Az „50 tehetséges magyar fiatal” program azt tűzte célul maga elé, hogy a hasonló kezdeményezéseken túlmutató felelősségvállalással a tehetségek elismerésének rangos, mértékadó platformjává váljon. Akik eddig részt vettek benne, visszaigazolták ezt a törekvést. A La femme pedig folytatni akarja, amit elkezdett.

 

Veres Ádám szakmája a mechatronika egyik határterülete, azt mondta, hogy a La femme „50 tehetséges magyar fiatal” programját mintha egyenesen neki találták volna ki. „Elkészült a színtévesztők korrekcióját segítő szemüveg üzleti terve, ez után sokkal könnyebb befektetőket találni és a megvalósításról tárgyalni” - mesélte korábban lelkesedéssel. A mechatronikának ezt a határterületét kutatta PhD-hallgatóként, a célja egy olyan színszűrő szemüveg továbbfejlesztése volt, amellyel még az ép színlátók színélménye is felerősíthető. Az üzleti terv arra irányult, hogy elterjeszthessék azt a technikát, amellyel bármelyik optikusnál lehetőség lesz nemcsak a látás, hanem a színlátás korrekciójára is. Ebben várt segítséget a mentorprogramtól, és az Leitner György, a KlaxoSmithKlein Magyarország korábbi ügyvezetője személyében igazi üzletembert adott mellé.

 

 

A megismerkedés után mentora azonnal beengedte őt a mindennapjaiba: Ádám részt vett számos vállalati megbeszélésén, üzleti tárgyalásán, azokat utána átbeszélték. Beleláthatott az üzletfejlesztés mindennapjaiba, s végül a saját üzletépítéséhez kapott tanácsokat. Persze a legtöbbet az ő vállalkozásának a lehetőségeiről beszéltek.  A koncepció kialakításában sokat számított Leitner üzleti tapasztalata, ezt Ádám igyekezett is kihasználni. A tudományos kutatás ugyani, amit Ádám az egyetemen elvégzett, a dolognak csak egyik része, a kutató nem feltétlenül ért az üzlethez. „A mentorommal való közös munkáról nemigen tudok semmit kiemelni, intenzív hullámhegynek éltem meg az egészet!” – mondta Ádám.

TEHETSÉG
„Intenzív hullámhegyként éltem meg az egész programot.”

 

A gyógyászati termék, mint speciális eszköz különleges eljárásokat igényel a bevezetésnél, forgalmazásnál. Az üzleti tervnek tehát erre a szegmensre is ki kell térnie. Ezért megismerkedett Ádám a mentorprogram egyik rendezvényén Markos Ádámmal, a parlament Esélyegyenlőségi bizottsága tagjával, akivel ezt a jogi helyzetet is tisztázták, így az üzleti terv forgalmazási része is jobban körvonalazható. Mindennek eredményeként az üzleti terv lezárása után, megkezdődhetett a befektetők toborzása. Mentora ebben is támogatta, bemutatta őt olyanoknak, akiket ez a téma hosszabb távon is érdekelhet. „Olyan mentorom volt, akivel kiváló volt az együttműködésünk, és aki mellett aktívan telt minden pillanatom.”

La femme La femme cikke 2014. október
címkék:
Karrier | Tehetség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.