"Egy másfél éves kisfiú édesapja. Azt mondja, megcserélte a sorrendet, először akart családot, a karrierjén pedig ráér dolgozni egész életében. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Sárosi Róbert

Egy tudatos fejlesztő

Egy másfél éves kisfiú édesapja. Azt mondja, megcserélte a sorrendet, először akart családot, a karrierjén pedig ráér dolgozni egész életében.

Tudatos embernek tartja magát, semmit nem bíz a véletlenre. Első sikereit megszenvedte, kacskaringós úton jutott el a ma már családi vállalkozást vezető, csapatával díjnyertes mobiljátékot tervező fiatalember a siker kapujába. Azt mondja, csélcsap gyerek volt, kipróbált pár dolgot, zenével foglalkozott a pesti éjszakában, mikor rájött, rossz az irány, energiáit felemészti az értelmetlenség. A Hit Gyülekezetébe való megtérést nem tartja véletlennek, mélyponton volt, úgy érezte, változtatnia kell életén.

 

Cégével, az erInnovations Kft-vel és háromtagú fejlesztő csapatával kreatív technológiák marketing célú alkalmazásán dolgozik. Tavaly a Build&Lead nevű díjnyertes mobiljátékkal a közösségfenntartást, -építést modellezték. A Rubik Ernő vezette zsűri úgy döntött: a versenykiírás szempontjai szerint a mobiljáték a legjobb. A sikertől sarkallva a kreatív csapat eljutott egy olyan fejlesztés közelébe, amely alapvetően megváltoztatná a múzeumpedagógia módszereit.

Sárosi Róbert azt mondja, ő nem informatikus, nem is művész, amit képvisel, az a kettő határmezsgyéje.

 

Úgy érzi viszont, hogy hívő emberként felelősséggel tartozik az európai kultúráért, szeretné, ha a kulturális és történelmi értékek nem vesznének el. Fiatal fejlesztőként úgy gondolja, a diákokat be kell csalogatni a múzeumokba. Nem elég, ha az interneten keresgélnek és tájékozódnak, a múzeumok, képtárak légköre is fontos. Jelenleg a múzeumi tárlatlátogatás perspektíváit és lehetőségeit szélesítő fejlesztésükkel egy kiterjesztett valóságon alapuló, közösségi múzeumélményt megvalósító projekt tervezőjeként dolgozik a Szépművészeti Múzeumnak.

 

 

Lemaradtak ugyan a tavaly májusi holland MuseumNext konferenciáról, de fejlesztéseit, kutatásait, innovatív ötleteit és elért eredményeit itthon meg tudta osztani a tágabb környezetével. Tartott előadást a TEDx Youth@Budapest keretein belül, valamint a MOME Doktori Iskolában. Iskolai végzettsége egyelőre a BKF-en szerzett felsőfokú szakoklevél, diplomája nincs, de úgy gondolta, ez később hátrányt jelenthet, ezért ismét tanulni kezdett.

 

Jelenleg a MOME média-dizájner hallgatója. Most a 3D-s technikák érdeklik leginkább és az, hogy egyszer ő is szeretné tanárként, oktatóként a tudását átadni. Sikerei nem öncélúak, példát, bátorítást szeretne adni a kortársainak és a következő generációknak.

 

A mentorprogramtól azt reméli, újabb lépcsőfok lesz a fejlődésében, segít kiteljesíteni szellemi tartalékait. Mentorától önzetlen segítséget és nyitottságot vár, hiszen fontos, hogy minél jobban értse meg, ki is ő, és merre tart. Így tud majd neki a leghatékonyabban segíteni.

Szűts Ildikó
"Nagy öröm részt venni ebben a programban, különösen egy olyan mentoráltat segíteni, aki elkötelezett és ambiciózus, tanulni akar, és azt kellő alázattal teszi is. Hiszem, hogy Sárosi Róbertről még sokat hallunk."