"A német-magyar lány hosszú évekig súlyos beteg volt. Az orvosok lemondtak róla, de ő soha nem adta fel. Itthon és nemzetközi versenyeken is aranyérmeket szerzett, tavaly olimpiai..."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Ziemons Jennifer Melanie

Jenny miniatűr világa

A német-magyar lány hosszú évekig súlyos beteg volt. Az orvosok lemondtak róla, de ő soha nem adta fel. Itthon és nemzetközi versenyeken is aranyérmeket szerzett, tavaly olimpiai aranyérmes cukrász lett.

Németországban nevelkedett, majd szülei válása után édesanyjával Magyarországra költözött Ziemons Jennifer Melanie. Az Állatorvostudományi Egyetem megkezdése előtt baleset érte, de az első tünetek csak fél év múlva, tanulmányai közben jelentkeztek. Három évig küzdöttek az életéért, 34 kilósan már lábra se tudott állni. Aztán jött egy fordulópont, s anyukájával rendíthetetlenül hinni kezdtek a gyógyulásban. Átesett egy gerincműtéten, majd újra tanult járni. Eleinte a fájdalomtól ordítva tett meg néhány lépést, aztán minden egyes nap egy-kettővel többre volt képes.

 

Betegsége alatt hat alkalommal sikeresen felvételizett korábbi egyetemére. Felépülésének hosszú ideje erőssé tette, de érezte, hogy nem tudna már visszaülni az iskolapadba. Akkor következett élete újabb mélypontja. Ötéves korától állatorvosnak készült. Úgy érezte, másra nem is jó. De azt is tudta, hogy olyasmivel szeretne foglalkozni, ami kreatív, gyógyítja a saját lelkét és mások is. Anyukája végig támogatta, segítette új célja kitűzésében. Végül úgy döntött, a cukrászat lesz a szakmája. „Mindig is kerestem a kihívásokat, így nem volt számomra kérdés, hogy elkezdek versenyeken indulni” – mondja. „A szakmám lett az életem” – fűzi hozzá.

 

Az emberek többsége imádja azokat az apró-cseprő dolgokat, amelyek felvidítják. Jenny is rajong értük. A miniatűr alkotások megukon viselik a kézjegyét. Csak 2015 januárjában kezdett cukormasszával dolgozni, novemberben pedig már Birminghamben, a Cake International versenyen hihetetlen dolgot vitt végbe: aranyérmet zsebelt be mind a négy alkotásáért. Az egyiken, ami egy minicukrászdát ábrázolt, a sütiken két milliméter nagyságú málnaszemek voltak.

 

 

Vannak olyan tárgyak, amelyek úgy néznek ki, mint a „nagyok” csak kicsit összementek. Ziemons Jennifer Melanie 120 kiló cukormasszából készített egy hétszobás, mindennel berendezett babaházat, amit Erfurtban a cukrász-világbajnokságon 2016 októberben aranyéremmel jutalmaztak. Tervei között szerepel még néhány olimpiai és világbajnoki aranyérem begyűjtése.

 

Európa egyik legnagyobb cukrászati üzemét szeretné megnyitni családi vállalkozásban. „Mozgáskorlátozottakat is szeretnénk foglalkoztatni az üzemben, érezzék ők is, hogy a társadalom megbecsült és hasznos tagjai – mondja –, tudom, milyen érzés, amikor úgy érzi az ember, hogy semmit se ér…” A létesítményben nagyrészt olyan termékeket gyártanak majd, amelyek Magyarországon és az Európai Unióban is újdonságnak számítanak. Azt is tervezi, hogy saját cukrászdákat valamint kávézókat nyitnak majd Budapesten és külföldön. A másik célja pedig az, hogy híres esküvőitorta-designer legyen, és egész Európába szállítsák minél nagyobb és szebb alkotásait.

Illés Gabriella
"Igazi mesebeli történet a kitartásról, a tehetségről – már most! És Jennifer előtt még akkor is nagyon hosszú út áll, ha csak azokat a dolgokat valósítja meg, amiket eddig a fejébe vett. Remélem segítségére lehetek majd ezen az úton!"