"Életmód-forradalmár – így jellemeztük Krajcsó Nellit, amikor két évvel ezelőtt beválasztottuk a La femme 50 tehetséges magyar fiatal programjába."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Lassan járj, tovább érsz!

Életmód-forradalmár – így jellemeztük Krajcsó Nellit, amikor két évvel ezelőtt beválasztottuk a La femme 50 tehetséges magyar fiatal programjába.

Akkor már megalapította Slow Budapest elnevezésű mozgalmát, mely új, jövőformáló gondolatot visz a köztudatba.

 


– Olyannak képzelted el szervezeted jövőjét, amilyenné megalapítása óta formálódott?– Mint minden szervezet, a Slow Budapest is folyamatosan változik és érik. Ezt tapasztaltam az elmúlt két évben: megtaláltuk hangunkat, témáinkat, szakmailag elkezdtünk felnőni, és a szervezeti struktúra is kezd kirajzolódni. Nem ugrok bele dolgokba ész nélkül, próbálok időt hagyni a megfontolt, akár lassabb döntéshozatalra, a projektek és szolgáltatások megérésére – mindezeknek fontos szerepük van abban, hogy mozgalmunk még mindig létezik. Lehet sprintekben gondolkodni és dolgozni, de akkor ne lepődjünk

JÖVŐNK
„Lehet sprintekben gondolkodni és dolgozni, de akkor hamar kiégünk, nem biztos, hogy elérünk a célig.”
meg, ha hamar kiégünk, és végül nem biztos, hogy elérünk a célig. Azt látom, hogy sok vállalkozásban a gyorsaság lett a fő szempont, ám közben fontos kérdések megválaszolására nem jut idő − és magára az életre sem.

 

 

– Szánj időt az életre! – szól a szlogenetek. Mit kell ezen értenünk?


– Talán furának tűnik, hogy erre emlékeztetnünk kell magunkat, de a tapasztalataink alapján, a napi teendők mellett elvesznek a fontos dolgok, amelyek feltöltenek és előrevisznek, azok a pillanatok és tevékenységek, amelyek tulajdonképpen az életszínvonalunk legfontosabb építőkövei. Amikor erről beszélünk, nem kell nagy dolgokra gondolni: félórányi teaszünet hétköznap délután, amikor át tudjuk gondolni a munkánkat, és jobban tudunk utána dönteni. Egy közös séta a családunkkal, amikor meg tudjuk beszélni, kivel mi történt. Egy telefonoktól mentes ebéd, amikor az asztalnál az ételre és a másikra figyelünk. Egy kis sport, egy kis semmittevés. Olyan dolgok, amelyek egyensúlyba hoznak. Úgy élünk, hogy mindenbe csak rakjuk bele az energiánkat, és
közben elfelejtjük feltölteni a raktárakat. Nem csoda, hogy sokan akkor ébrednek rá arra, hogy lassítaniuk kellne, amikor koppannak egyet a falon – például betegek lesznek. 

 

Írásunk folytatása a La femme Jövőnk című különszámában olvasható! 

Falus Tamás Falus Tamás cikke 2015. november
címkék:
Egészség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.