"Régi és új gyerekversek "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Virágról virágra, csillagtól csillagig

Régi és új gyerekversek

A gyermekek belső világa tiszta és érzékeny. Nyitottan, érdeklődéssel és szárnyaló fantáziával fordulnak az őket körülvevő emberek és események felé.  Angela Koconda mesekönyve varázslatos, élénk rajzaival és a gyermekek világát hűen megragadó versekkel segíti megóvni, ápolni finoman formálódó lelküket. A pasztell színvilágú, éles kontúrok nélküli rajzok arra ösztönzik a kicsiket, hogy gondolatban továbbrajzolják a képet, kibontakoztassák fantáziájukat. Ezt segíti a versek képszerűsége is, melyek egyszerűségükkel s természetes közvetlenségükkel azt erősítik a gyermekben, hogy a világ jó. 

 

Angela Koconda már kisgyerekkorától fogva a mesék szerelmese és alapos ismerője volt. Különösen a Grimm-testvérek álltak közel a szívéhez, szinte együtt élt és lélegzett velük: első mesekönyv-illusztrációit 12 éves korában készítette, szülei dicsérő támogatásával. Együtt él és lélegzik a mesékkel: a szavakkal, a mondatokkal és a fejezetekkel; valamint soha nem fél rákérdezni a készen kapottra, és változtatni rajta. Mindebben az euritmiában való sokéves gyakorlata is segíti. Így aztán könyvei nemcsak szeretetteli benyomást tesznek a gyerekekre, hanem a kis olvasók rendszerint ismétlésért is könyörögnek!

 

A képekhez méltóan a versek szövege kézírással került a nem mindennapi mesekönyvbe, hogy ezzel is érzékeltesse az alkotó a mesék varázslatos és élő közegét. A versek által egy varázslatos mesebeli királyságba juthatunk el szinte már "beszélnek" hozzánk eme világ különös lakói!

(Casparus Kiadó)

La femme La femme cikke 2018. január
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.