"A különleges formáció másfél évtizede hódította meg a világot. Ősszel újra Budapesten koncertezik az Il Divo."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Négy férfi, négy hang

A különleges formáció másfél évtizede hódította meg a világot. Ősszel újra Budapesten koncertezik az Il Divo.

A négy fiatalember Nagy-Britanniából indult el hódító útjára. Egy televíziós producer látott bennük fantáziát, hozta össze őket, hogy együtt alkossanak valami különlegeset. A komoly és könnyedebb zenei műfajok keveredésével együtt próbálták bebizonyítani, hogy a műfajok és stílusok átjárhatók: összehangolódhat az opera a poppal, az egyházi a világival, a klasszikus a modernnel, a régi az újjal. A zene iránti szenvedély volt a közös bennük, s kíváncsiak voltak arra, mi sülhet ki produkciójukból. Aztán a legjobban talán őket lepte meg, hogy a közös éneklés során valami varázslatos dolog történik, mely rendkívüli hatással van a közönségre.

2004-ben megjelent első albumuk, az IL DIVO hat hét alatt több mint egymillió példányban kelt el a briteknél, s később egy tucat országban is vezette az eladási listákat. A további eredmény négy világkörüli turné, 30 millió eladott album, 160 arany-, és platina-díj 33 országban. Az Il Divo, vagyis Urs Buhler, Sebastien Izambard, Carlos Marin és David Miller népszerűsége mit sem csökkent az eltelt évek során.

 

Az amerikai tenor, David Miller korábban képzett operaénekes volt, a német Carlos Marin tehetségét már a gyermekkórusban felfedezték, és kis Carusónak hívták, s ő is operaénekesi pályára lépett. Urs Buhler svájci tenor hegedűn, klarinéton, zongorán, gitáron és dobon egyaránt játszik; ő is klasszikus zenész lett, bár szárnyait tinikorában még egy heavy metal bandában bontogatta. A francia Sebastien Izambard pedig tehetséges énekes-dalszerzőként kezdte zenei pályafutását.

 

Dalaikkal, koncertjeikkel eljutottak azokhoz is, akik számára az opera eddig „nehéz” műfajnak tűnt, de azokra is üdítően hatottak, akiket korábban inkább csak a klasszikusok érdekelték. Profi előadásaik világszerte telt házakat vonzanak koncerttermekben, arénákban, stadionokban. Reméljük, ezt mihamarabb hazánkban is újra bizonyítani tudják, és 2021. őszén visszatérhetnek Budapestre is.

 

A járvány miatt elmaradt idei koncertsorozat miatt Leonard Cohen világhírű dalát énekelve igyekeztek kárpótolni a rajongókat, amelyet a karantén idején a saját otthonukban, képben és hangban összekapcsolódva rögzítettek.

 

 

Eddig már több mint 750 ezren látták e különleges videót, köztük azok, akik idén hiába váltották meg jegyüket valamelyik európai koncertjükre. A jó hír az, hogy egy év csúszással ugyan, de a hazai közönség is élőben élvezheti ezt és más világhírű dalokat. Az elmaradt budapesti eseményre megváltott jegyek természetesen érvényesek a 2021. október 29-én a Papp László Budapest Sportarénába. Jegyek már kaphatók a koncertpromo.hu weboldalon.

La femme La femme cikke 2020. december
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.