"Dögös, bámulatos, fenomenális – nem győztük a jelzőket aggasztani a 2Cellos formációra, amikor a két csellista három éve Magyarországon járt."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A szívdöglesztő csellista visszatér

Dögös, bámulatos, fenomenális – nem győztük a jelzőket aggasztani a 2Cellos formációra, amikor a két csellista három éve Magyarországon járt.

Luka Šulić és Stjepan Hauser elképesztően bánt hangszerével, és dolgozta fel a pop-rock világ megaslágereit épp úgy, mint a komolyzene ismertebb dallamait, legyen a zeneszerző a Queen együttes vagy Vivaldi, a Led Zeppelin zenekara vagy Beethoven. Szenvedéllyel és alázattal bántak szeretett gordonkájukkal a koncerten, mely egyben tele volt látványos show-elemekkel is.

Míg Šulić jelenleg inkább pihen, és családjával kíván több időt eltölteni, Hauser maradt a színpadon. Úgy döntött, hogy visszatér a klasszikus zenei gyökerekhez, és vezetéknevével hirdetve előadásait, és nagyzenekari kísérettel a háta mögött továbbra is járja a világot. A 35. életévében járó horvát csellista, azonban nem hazudtolja meg önmagát: fellépései változatlanul show-elemekkel társulnak, s úgy gondolja, attól, hogy zenei műfajt vált, csellójával továbbra is látszólag keményen bánik, s csiholja ki belőle a varázslatos dallamokat.

 

Hauser először 2017-ben, Zágrábban mutatta be klasszikus nagyzenekari műsorát a Zágrábi Filharmonikusokkal karöltve. Hogy nem egyestés produkció hangzott el november 20-án, annak bizonysága, hogy Albinoni ott felcsendült Adagiója már több mint 55 millió feletti nézettségnél tart a YouTube-on.

 

 

„Egyes klasszikus szerzemények mindig is közel álltak hozzám. Olyan kompozíciók ezek, amelyeket különleges dráma, megindító melódia és mély romanticizmus hat át. Most nyílt lehetőségem arra, hogy nagyzenekarral játszhassam el ezeket a műveket, ahogy mindig is szerettem volna, megosztva ezzel a zene iránt érzett elkötelezettségemet és tiszteletelemet” – fogalmaz a művész.

 

Hauser európai koncertkörútja során 2021. február 3-án, szerda este érkezik a Budapest Sportarénába, ahol ötventagú szimfonikus zenekar fogja kísérni. Játszik majd részleteket 2020-ban megjelent Hauser: Classic című CD-jéről is, így várhatóan elhangzik majd a Nessun Dorma is Puccini Turandotjából, részlet Csajkovszkij balettzenéjéből, A hattyúk tavából, és Chopin Nocturne-je is. Az estről koncertfelvétel is készül.

Részletek és jegyek a koncertpromo.hu weboldalon.

La femme La femme cikke 2020. november
címkék:
2Cellos | Hauser | Koncert | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.