"Ascher Tamás, a Katona József színház Kossuth és Jászai díjas főrendezője mesél színházról, illúziókról és valóságról."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Ami a huszadik sorból nem látszik

Ascher Tamás, a Katona József színház Kossuth és Jászai díjas főrendezője mesél színházról, illúziókról és valóságról.

A Konzervnyitó Akciócsoport ezúttal Magyarország egyik legismertebb, legelismertebb rendezőjét, Ascher Tamást látja vendégül. A beszélgetés középpontjába az alkotási folyamatot helyezik: meg lehet, illetve egyáltalán meg kell-e úszni a konfliktusokat a próbák során, működik-e a demokrácia a színházban, és hogy kell-e dolgozni azon, ami a huszadik sorból nem látszik. Mindez persze sok-sok zenével, amelyekből remélhetően kiderül, mit jelent a Konzervnyitó tagjai számára a színház, és az elmélyült, kompromisszummentes művészet.

 

 

A Konzervnyitó Akciócsoport egy rendhagyó művészi közösség, amelyet Szandai Mátyás és Dés András, a magyarországi improvizatív zenei színtér két fiatal tagja hívott össze. A csoport havi rendszerességgel szervez koncertsorozatot, ahol alkalmanként más-más témát jár körül. A témák az esetek többségében nem zenéhez kapcsolódóak, kiválasztásuk elsődleges szempontja, hogy inspirálóak legyenek. A tagok egyik fő célja, hogy újabb és újabb kihívások elé állítsák magukat, és hónapról hónapra új darabokkal rukkoljanak elő az adott témával kapcsolatban. A zenészek mellett a műsor másik főszereplője egy, az adott témában kompetens vendég. Az est egyik fő mozgatórugója pedig az interaktivitás, hiszen nemcsak a vendéglátók kérdezik a meghívottat, hanem a vendég is hozzászóhatl a koncerthez és természetesen a közönség aktivitására is számít a csoport. Az elképzelések szerint a koncertsorozat igazi közösségteremtő erővel fog bírni, ahol párbeszéd alakul ki a zene és a társművészetek, a hozzáértők és a laikusok, az előadók és a közönség között.

 

 

Akvárium Klub - A Konzervnyitó Akciócsoport estje

Dés András vendége: Ascher Tamás
2012.12.11. kedd

La femme La femme cikke 2012. december
címkék:
Beszélgetés | Színház | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.