"Vintage elegancia, öko-sikk és trópusi kifinomultság. Tippek, hogy a nagy nap örök emlék maradjon..."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Nyári álomesküvők

Vintage elegancia, öko-sikk és trópusi kifinomultság. Tippek, hogy a nagy nap örök emlék maradjon...

A nyár hagyományosan az esküvők szezonja. Mostanra az eddig csúcsidőszaknak számító július veszített népszerűségéből, helyette az esküvői láz egyre inkább augusztusra, illetve nyár végére tolódik. A klasszikusnak számító romantikus téma azonban úgy tűnik megunhatatlan. Tippek, hogy a nagy nap örök emlék maradjon!

 

Tengerparti hangulat


Kimondani a boldogító igent egy egzotikus szigeten. Ez szinte minden kis- és nagylány álma. Tökéletes azon párok számára, akik a nagy napra szívesen elszöknének a valóság vagy éppen a hatalmas vendégsereg elől. Az elmúlt években egyre divatosabbnak számít a külföldi menyegző, melyet akár a nászúttal is egybeköthetünk. Az egyik legkedveltebb úti cél a szerelmesek számára Cancún, ahol a nagy napot még különlegesebbé teheti a  friss, egzotikus, türkizkék vizű, homokos tengerpart. A nászutasok itt igazi luxuskiszolgálásban részesülhetnek. Szintén népszerű úti cél még Bali, Hawaii, a Maldív-szigetek, Mauritius, illetve Tahiti. Ha nem szeretnénk ennyire távoli tájakra utazni, a buli helyszínére is becsempészhetjük a tengerparti nyár hangulatát. Az esküvő domináns árnyalata ez esetben a mély tengerkék, a világos smaragdzöld vagy a középkék, melyet különleges, a tenger világát idéző dekorációkkal tehetünk még izgalmasabbá.

 

Angol virágoskert


Szélforgók, színes, vidám csokrok és a simogató, meleg nyári hangulat. A kertek nem véletlenül a nyári esküvők legnépszerűbb helyszínei. A nyári kerti esküvők dekorációi közt idén nagy népszerűségnek örvend a citrusgirland, illetve a páfránykoszorú, melyek asztaldíszként is szolgálhatnak. Az angol virágoskert témájú esküvők a szezon nagy kedvencei, jellemzőjük a gondosan elrendezett virágos asztaldísz. A legnépszerűbb esküvői virág már több éve a romantikus és kifinomult bazsarózsa, mely nem csupán dekorációnak tökéletes, hanem a csokorhoz is remekül illik. Az ételek ízét is érdemes a szezonhoz igazítani. Egy meleg nyári kerti esküvőhöz pazar az idei slágeríz, a citromtorta virágdíszekkel, a tetején pedig mostanság elfér egy kis csillámpor is. Az ilyen esküvő elmaradhatatlan része a lampion, valamint néhány olyan zöld növény, mint a gólyaorr vagy a szőlőlevél, esetleg illatos fűszernövények, melyekkel még különlegesebb összehatást érhetünk el. A zöld szín tökéletes a kerti környezethez, sárgával vagy rózsaszínnel párosítva friss, könnyed és üde hatást kelt.

 

Vintage elegancia


Vintage vagy retró. Nevezzük akárhogy, egy klasszikus esküvő mindig tökéletes alkalom arra, hogy kiéljük kreativitásunkat. A vintage esküvő kihagyhatatlan elemeinek számít a régi levélmeghívó, a cupcake, mely akár a torta alternatívája is lehet, az apró régies csészék és teáskannák, a bőröndök, a régi képkeretek és a hímzett zsebkendők. Egy ilyen témával a régi korok romantikáját kelthetjük újra életre. Az idei kedvenc a viktoriánus és a 20-as évekbeli Gatsby stílus, melynek jellemzője az elegancia és a nosztalgia. Az olyan szövetekkel, mint a bársony és a damaszt, valamint az olyan árnyalatokkal, mint a padlizsán, a menta, a fehér-türkiz páros, esetleg a keki vagy a barna, újjáéledhet az elmúlt idők hangulata.

 

Menyegző countrystílusban


Egyszerűség, kényelem, rusztikus báj. Ezekkel a szavakkal lehetne leginkább jellemezni a vidéki stílusú esküvőket. A countryesküvők kedvelt árnyalatai a natúr színek, így a földes tónusok, a sárga, az arany, a barna, a zsálya, a fahéj vagy a rozsdavörös.  Az anyagok közül a vászon, fa, üveg a legnépszerűbb, de kedvelt elem a szalma és a régi vastárgyak is. A dekorációkhoz igazi kincsekre bukkanhatunk régi fészerekben, istállókban vagy pajtákban. Sőt! Az esküvőt előszeretettel tartják már ilyen építmények közelében. Dekoratív elemek lehetnek ágak, esetleg befőttesüvegek. Emellett a countryesküvő megköveteli a házias ízeket is, házi lekvárokat, limonádét, vagy más ínyencségeket, házi süteményeket.

 

Színek kavalkádja


A pasztell és harsány árnyalatok igazi feltörekvő trend. A színes macaronok tökéletes alternatívái a hagyományos desszerteknek, és könnyedén hozzáigazíthatjuk az esküvő uralkodó színeihez. Nélkülözhetetlen kelléknek számítanak a színes papírgömbök, az ombre esküvői torta – és persze a virágok. 

La femme La femme cikke 2024. július
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.