"Akár kultúráról, kalandokról, akár tengerparti pihenésről van szó, a most következő helyek tökéletes választásnak bizonyulnak a nyaraláshoz! "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Szigetek legjobbjai

Akár kultúráról, kalandokról, akár tengerparti pihenésről van szó, a most következő helyek tökéletes választásnak bizonyulnak a nyaraláshoz!

A legtöbben egész életünkben szüntelenül vágyakozunk a természet és az egzotikum után. Egy paradicsomi környezetre, ahol a természettel harmóniában, szerényen, ámde nyugalomban élhetünk. A városi forgatag, a munkával töltött stresszes hetek és hónapok után igazi felüdülés a nyaralás egy napfényes szigeten, ahol megfeledkezhetünk a hétköznapok problémáiról, és egy hűs koktél mellett hallgathatjuk a tenger morajlását. Ilyenkor az ember valósággal újjászületik. Földünk szerencsére bámulatos tájak otthona, így könnyen megtalálhatjuk a számunkra tökéletes édenkertet!

 

Palawan, Fülöp-szigetek


Rejtett lagúnáinak, sokszínű tengeri élővilágának és rusztikus luxusapartmanjainak köszönhetően a Fülöp-szigeteki paradicsom, Palawan immáron az egymás utáni második évben nyerte el a világ legszebb szigete címet. A türkizkék óceán, valamint a smaragdzöld hegyek kalandra és felfedezésre csábítanak minden egzotikumkedvelő utazót. Látnivalóból nincs hiány. A sziget számtalan különleges állatnak ad otthont: többek között a Fülöp-szigeteki kancsilok és a Palawani tobzoskák is megtalálhatók itt. A látogatókat Palawanon érintetlen természet és hosszú, fehér homokos partszakaszok fogadják, tökéletes helyszínt biztosítva a tengerparti pihenéshez. Aki pedig megunta az állatok fürkészését, a kirándulást és a strandolást, annak érdemes a tenger mélyén is körülnéznie, hiszen Palawan a világ egyik legfelkapottabb és legizgalmasabb búvárhelyszíne. Az felszín alatt barrakudák uralta hajóroncsok, gyönyörű korallkertek és színes halrajok várják a kíváncsi természetű turistákat. A helyiek nagy erőkkel óvják az ökoszisztémát, és elkötelezettek a természetvédelem mellett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az itt található Tubbataha Reef Nemzeti Tengeri Parkot és a Puerto Princesa Subterranean River Nemzeti Parkot a világ legfontosabb ökológiai helyszínei között tartják számon.

 

Hilton Head-sziget, Dél-Karolina


Ahhoz, hogy beilleszkedjünk Hilton Headre, kénytelenek vagyunk egy kicsit lelassítani, és magunk mögött hagyni rohanó életvitelünket. A sziget lakosai a népszerű „lassan járj, tovább élsz” filozófiát követik, és ez a szemlélet könnyen átragad a turistákra is. Ennek megfelelően a dél-karolinai kis sziget tökéletes választás lehet a pihenni vágyóknak, akik nyugodt körülmények között, paradicsomi környezetben élvezhetik a napfényt és a tengert. Mindez persze távolról sem jelenti azt, hogy az üdülőközpontban nincs éjszakai élet, ám zsúfolt klubok és tömött bárok helyett csendes tengerparti éttermek és kellemes élőzenés koncertek fogadják az utazókat. A szigeten töltött nyaralás egyúttal a golfozáshoz, a teniszezéshez és a wellnessezéshez is kiváló alkalmat nyújt, aki pedig mégis inkább a természetet szeretné megcsodálni, valószínűleg az sem fog csalódni Hilton Headben. A terület számtalan természeti csodában bővelkedik. A legfőbb látványosságok közé tartozik a Coastal Discovery Múzeum és a Pinckney-sziget Nemzeti Vadrezervátum, nem is beszélve az itt található gyönyörű homokos tengerpartokról. 

 

Boracay, Fülöp-szigetek  


A mindössze hét kilométer hosszú Boracay-sziget a paradicsomi környezetnek és a helyiek vendégszeretetének köszönhetően villámgyorsan a Fülöp-szigetek egyik legkedveltebb desztinációjává vált a turisták körében. A terület legfontosabb látványosságait, egyben a sziget legfőbb vonzerejét a tengerparton kell keresni. Az ideérkező turista számtalan gyönyörű fehér homokos strand és szabadidős elfoglaltság közül válogathat. Ejtőzhetünk a több mint négy kilométer hosszú White Beachen, búvárkodhatunk a sziklák mentén az azúrkék tengerben, friss tengeri ételeket és kókusztejet kóstolhatunk a D’Talipapa piacon, vagy gyönyörködhetünk a naplementében, miközben a tengeren hajókázunk. De nem véletlenül nevezik Boracayt Délkelet-Ázsia Ibizájának, a sziget nem csupán a kikapcsolódáshoz kínál tökéletes alkalmat, hanem az egész éjszakán át tartó bulikhoz is kiváló választás lehet.  

 

Galápagos-szigetek, Ecuador


Nem véletlen, hogy a Galápagos-szigetek szinte minden természet- és a kalandkedvelő utazó bakancslistáján megtalálható. Természetes ragadozók hiányában olyan különleges és ritka állatok találhatók ma is a területen, mint a játékos tengeri oroszlán, vagy az óriás tengeri teknős, amelyeket itt-tartózkodásunk alatt akár egészen közelről is megcsodálhatunk. Minden sziget egyedülálló tájjal büszkélkedhet, így a kopár, fekete vulkanikus kőzetformációk éppúgy megtalálhatók, mint a fehér homokos tengerpartok. Az élővilágban gazdag tengernek és a természeti kincseket rejtő szárazföldnek köszönhetően ez a gyönyörű, 19 szigetből álló vidék fontos helyet foglal el az UNESCO Világörökségi listáján. További érdekesség, hogy a szigetcsoport magát Charles Darwint is megihlette. A híres természettudós 1831-ben kezdődő, öt évig tartó felfedezőútja során látogatott el a Galápagos-szigetekre, és megfigyeléseit végül A fajok eredete című, nagy vitát kavaró művében összegezte.

 

Szantorini, Görögország


Tagadhatatlan, hogy van valami egészen magával ragadó Görögországban és a hozzá tartozó szigetekben. Egyszerűség, szépség, gazdag történelem, mitológia, valamint a kék és a fehér tökéletes harmóniája jellemzi ezt a gyönyörű országot. A festői szigetek közül minden kétséget kizáróan Szantorini az egyik legszebb ékkő, nem véletlen, hogy nászutas-paradicsomként szokták emlegetni. A hatalmas vulkánkitörés nyomán kialakult Szantorini a Kükládok szigetcsoport legdélibb tagja, melyet a sziklafalba épült, hófehér épületeknek, a valószerűtlenül szép naplementének, a kristálytiszta, mélykék tengernek és a fekete homokos tengerpartoknak köszönhetően minden évben turisták milliói keresnek fel. A sziget híres gyönyörű strandjairól, valamint pezsgő éjszakai életéről, ezért a nyugodt pihenés és az aktív nyaralás kedvelői itt egyaránt megtalálhatják számításaikat. Aki erre jár, mindenképpen tekintse meg az ősi romokat rejtő ókori Thirát, a fekete kavicsos Kamari strandot, valamint Pürgosz és Oia városát. Ez utóbbi különlegessége, hogy állítólag innen a legszebb a legendás szantorini naplemente.    

Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2022. április
címkék:
Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.