"Pezsgővel a kezünkben lépünk a Celebrity Apex tenger fölött lebegő étteremteraszára. A nap sugarai aranyhidat festenek lábunk előtt a víztükörre..."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Luxushajóval a Földközi-tengeren

Pezsgővel a kezünkben lépünk a Celebrity Apex tenger fölött lebegő étteremteraszára. A nap sugarai aranyhidat festenek lábunk előtt a víztükörre...

A Celebrity Apex egyike a világ legújabb luxus óceánjáróinak. Felfedezni lenyűgöző méreteit, érzékeinket kényeztető szolgáltatásait már önmagában is páratlanul izgalmas élmény. S akkor még nem beszéltünk a gyönyörű európai városokról, amelyeket a közel kéthetes utazás során alkalmunk nyílik bejárni a Földközi-tenger partvidéke mentén.

A fedélzetre lépő vendégeket széles mosollyal és még szélesebb gesztusokkal üdvözli a szórakoztatásért felelős olasz cruise director. Mellette a makulátlan egyenruhában sokkal visszafogottabb első tiszt jelenléte megnyugtató: utunk során a gondtalan utazást és biztonságunkat felkészült tengerészek vigyázzák.

 

A vízfelszín fölött magasodó tizennégy emeletes, mégis karcsúnak tűnő, kék-fehér óceánjáró

EURÓPAI NYÁR
A Celebrity Apex egész nyáron egyhetes, tíz és tizenkét napos európai utakat kínál a brit-szigetek, a norvég fjordok, valamint a mediterráneum történelmi városainak és legszebb nyaralóhelyeinek érintésével.
messzire hangzó kürtje és motorjainak alig érezhető, mély morajlása jelzi az indulást. A tekintélyes 130 ezer tonnás hajótest lassan megmozdul és utat törve az óceán tükrében méltóságteljesen a nyílt víz felé veszi az irányt, maga mögött hagyva Amszterdam partjait. Ahogy a távolban az utolsó darabka földet is elnyeli a mélykék láthatár, csak állunk a korlátnál, és belefeledkezünk a látványba. A horizonton túl új világok, új élmények várnak ránk. Mielőtt elérjük az első kikötőt a francia borvidéken, nincs más dolgunk, mint belefeledkezni az óceán látványába, és élvezni, amit ez a fantasztikus luxushajó nyújthat számunkra.

A méretek lenyűgözőek. A belső fedélzet gigantikus központi tere, a 29 étterem és bár, a fitness terem és a frissítő kezeléseket kínáló spa, a medencékkel és pezsgőfürdőkkel kényeztető napozóteraszok, a színház, a bevásárló utca és persze az éjszakába nyúló szórakozás helyszínei a kaszinó és night club mind kipróbálásra, felfedezésre csábít. Az első néhány órában néha persze azt is eltévesztjük, merre van a hajó eleje. Ha eltévednénk, a személyzet bármely tagja készségesen rendelkezésünkre áll és útba igazít. Nem kell minduntalan borravalót osztogatnunk, az utazás végén a szolgáltatásokat és az elfogyasztott italokat automatikusan hozzáírják a számlánkhoz.

A luxuskabinok a tengerre néznek, többségük saját balkonnal rendelkezik. A legelegánsabb 176 lakosztályban akár tágas teraszunkon pihenve fogyaszthatjuk el a reggelit vagy délutáni frissítőket, vagy élvezhetjük a suite vendégek számára kizárólagosan fenntartott Luminae étterem kínálatát, a The Retreat Lounge kényelmét, vagy az exkluzív fedélzeti napozóterasz intimitását.

 

Kényelem a kézben: mindent tudó mobil alkalmazás

 

A Celebrity Cruises élményközpontú szolgáltatásai, az utazók kényelmét és gondtalan pihenését szolgáló fedélzeti újdonságok mellett a ma már mindenki zsebében ott lapuló okostelefonokat is a vendégélmény szolgálatába állítja. A hajótársaság mobilra letölthető alkalmazása olyan kényelmi funkciókat kínál, melyeket néhány éve elképzelni sem tudtunk volna.

 

Az alkalmazás segítségével már indulás előtt hónapokkal alaposan felkészülhetünk hajóutunkra. Megtalálunk mindent egy helyen: információkat a hajóról, a fedélzeti szolgáltatásokról, az útvonalról, az egészségügyi óvintézkedésekről. Megtervezhetjük és lefoglalhatjuk kikötői kirándulásainkat, megvásárolhatjuk a számunkra fontos kiegészítő szolgáltatásokat, italcsomagokat is. A mobil appnak köszönhetően a hajóra lépést megelőző becsekkolási folyamat is gördülékenyebbé és gyorsabbá vált. Az általunk kiválasztható idősávban érkezve, alig pár percet vesz igénybe, ami a több mint kétezres utas létszámot alapul véve lenyűgöző teljesítmény!

Az alkalmazás az utazás során személyes inasként áll a szolgálatunkban. Az éttermi, spa foglalások mellett nyomon követhetjük a napi aktualitásokat, a fedélzeti költéseinket, de az alkalmazás segítségével beállíthatjuk kabinunk hőmérsékletét, vezérelhetjük a sötétítőfüggönyt, vagy épp a számunkra ideális megvilágítási módot.

 

Kalandok, útvonalak, élmények

 

A hajón töltött idő úgy illan el, hogy észre sem vesszük. Alig végzünk reggeli testedzésünkkel a fitneszteremben, máris indulhatunk a masszőrhöz, majd jöhet a fodrász, esetleg felsétálhatunk a fedélzetre, hogy az élő növények ezreivel beültetett kertben leüljünk egy kávéra, vagy kifeküdjünk az édesvizű medencék valamelyikének partjára. Bármerre is vesszük az irányt, ne lepődjünk meg, mellettünk terem majd egy bárpincér, megkínál egy hűsítő koktéllal. Akár egész nap fürdőruhában pihenve élvezhetjük a tengeri utazást.

Az estélyi ruhánkat tartogassuk az elegáns gálaestekre, ilyenből két-három is akad a kéthetes úton, és általában azokat a napokat koronázza meg, amelyeket kikötés nélkül a tengeren töltünk. Az estét érdemes a megannyi étterem egyikében kezdenünk. Az utazás árában az ötcsillagos all inclusive ellátás is benne van, így plusz költségek nélkül vacsorázhatunk a négy főétterem bármelyikében, vagy választhatunk a svédasztalos kínálatból. Érdemes asztalt foglalunk, ha egy-egy estén valamelyik izgalmas tematikus éttermet választanánk inkább. Ebből is széles a választék. Kihagyhatatlan a varázsszőnyegnek nevezett víz fölött lebegő terasz, amely napközben snackbár, este a vízfelszínhez süllyedve hangulatos étteremmé alakul.

Vacsora után vár ránk az esti showműsor az úszó város kétszintes színházteremében, ahol naponta pazar előadásokkal szórakoztatnak bennünket. A felszolgálók itt is lesik minden kívánságunkat: a kezdésre várva kedvenc koktélunkat rendelhetjük. Ha úgy tartja kedvünk, előadás után beülhetünk az egyik bárba, ahol élőzenével kísérve szolgálják fel italainkat, táncolhatunk, vagy a kaszinóban tehetjük próbára szerencsénket.

 

A Celebrity Apex egész nyáron egyhetes, tíz és tizenkét napos európai utakat kínál a brit-szigetek, a norvég fjordok, valamint a mediterráneum történelmi városainak és legszebb nyaralóhelyeinek érintésével, hogy azután október végén Rómából kihajózva átszelje az Atlanti-óceánt. Az egyhetes utak már fejenként 1600 dollártól, a hosszabbak már 1900 dollárnak megfelelő összegért elérhetők, amiben az ötcsillagos szállodai pihenés mellett valamennyi étkezés benne foglaltatik. Bármely útirányt is választjuk, professzionális segítséget kaphatunk a hajótársaság magyarországi vezérképviseletének munkatársaitól, vagy a magyar nyelven elérhető weboldalon.

Barta Zsolt Barta Zsolt cikke 2022. május
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.