Emblematikus receptek gyűjteménye ez a könyv.
Olyan desszerteké, amelyeket legalább egyszer otthon is el kell készíteni – a klasszikusoktól kezdve, mint a zserbó, a mézeskalács vagy a palacsinta, egészen a tökéletes, házi készítésű macaronig, vagy az indiai kedvenc, gulab jamunig. Kárai Dávid, az ízHUSZÁR blog alapító szerzője és az ország legnépszerűbb receptoldalának és gasztromagazinjának, a NoSaltynak a főszerkesztője.
„Régóta motoszkál a fejemben egy ilyen kulináris kalandozás, egyfajta bakancslista. Összegyűjtöttem hát 50 olyan desszertet, amelyek számomra képviselik az édességekről alkotott képet – legyen az hazai alaprecept vagy külföldi specialitás. Igyekeztem olyan könyvet írni, amit teljesen kezdők is nyugodt szívvel vehetnek kézbe, hisz bombabiztos alaprecepteket is megtalálhatnak benne. Őket segítik azok a praktikák és tanácsok is, amelyek útmutatást adnak a hibátlan vajas tészta, a tökéletes piskóta, vagy éppen a házi baracklekvár-készítés fortélyaihoz. Remélem, ez a könyv élményt jelent majd azoknak, aki szeret enni vagy enni adni.”
Kárai Dávid
(Bookline)