"Az arc és a kézfej mellett leginkább a nyak és a dekoltázs bőre árulkodik valódi életkorunkról."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Bársonyos bőr a nyakon

Az arc és a kézfej mellett leginkább a nyak és a dekoltázs bőre árulkodik valódi életkorunkról.

"Koren nem bánt már semmit, hajdani szenvedéseiért busás kárpótlást kapott. Bort nyitott, villanyt gyújtott, úgy nyújtotta oda a teletöltött talpas poharat, hogy csuklójuk összeérjen. Fölemelte tekintetét, és ekkor, ahogy az olvasólámpa fénye rásütött Violára, mintha mellbe vágták volna. Az asszony nyakáról finom ráncok futottak le és sűrűsödtek a keblek völgye felé tartva, füle tövénél a hajfestés alól fakó lenövés árulkodott, látszott, hogy mennyire megereszkedett a melle, a bő ruha íveléséből pedig most már szembeötlő volt a megvastagodott derék" - részletezi Závada Pál A fényképész utókora című regényében azt a pillanatot, amikor főhős hosszú évek után végre realizálhatná ifjúkora plátói szerelmét. Závada a férfi szemével láttat, miközben minden nő ősi félelmét fogalmazza meg. Mit tegyünk, hogy minél később következzen be az a pillanat, amikor a szerelmi vágy is megakad az idő múlásán? Hogyan védjük testünk legérzékenyebb pontjait az öregedéstől?

A nyak és a dekoltázs bőrén alig található verejtékmirigy, és itt a zsírszövetek sem gyakoriak, emiatt korábban megjelenhetnek a ráncok. Ez a terület azért is különleges, mert a dekoltázs körüli résznek természetes melltartó szerepe van. Ha elveszíti rugalmasságát, a bőr petyhüdtté válik, és a mell megereszkedik. Az áll alatti területen és a dekoltázson nagyon vékony és igen könnyen kiszárad a bőr, ezért különleges kezelést igényel: nem mindegy, milyen kozmetikumokkal ápolod.

 

Az otthoni szépségápolással viszont sokat tehetünk a bőrünkért. Ha rendszeresen, mindennap reggel és este is időt szánunk ápolására, a gondoskodás meglepően gyors, már hetek alatt látható eredménnyel ajándékoz meg.

 

Főbűnök


Túlzott napozás - A tűző napsugarak káros hatásai miatt a kiszáradásra fokozottan hajlamos bőr gyorsan elveszíti ideális hidratáltsági szintjét, emellett a zsírtartalma is csökken. Így a bőr elvékonyodik, és ráncos lesz. A túlzásba vitt szoláriumozás ugyancsak ilyen negatív hatásokkal jár.

 

Testápoló krém - Bár az elnevezés alapján azt hiheted, hogy a test bármely részére ideálisak a testápoló krémek és tejek, nem így van! A nyak és a dekoltázs bőre más kozmetikumot kíván. Ápolásukhoz intenzívebb hatóanyagokat tartalmazó termékre van szükség. A speciális összetételű dekoltázskrémek mellett választhatsz nappali és éjjeli arckrémet is.

 

Parfüm - Sokan éppen erre a területre permetezik a kölnit, parfümöt – helytelenül! Az illatanyagok ugyanis idővel foltossá tehetik a nyak bőrét. A kialakult barnásvörös foltokat nagyon nehéz eltávolítani.

 

Forró víz - Fürdéskor vagy tusoláskor kerüld a nagyon forró vizet, amely erősen szárítja az érzékeny bőrt.

 

Kényeztetés

 

Krémezz! - Reggel és este, lefekvés előtt a bőr alapos megtisztítása után vidd fel az ápolókrémet, és finoman, körkörösen, alulról fölfelé haladva masszírozd be. Soha ne húzd a bőrt! Jó választás például a tengeri algát, olívaolajat, kollagént, hyaluronsavat vagy oxigént tartalmazó krém. De a ránctalanító, feszesítő hatású arckrémek is ajánlottak a nyak és a dekoltázs bőrére.

 

Radírozz! - Hetente egyszer radírozd le a bőröd finom szemcséjű termékkel. Fontos, hogy mindig vizes bőrre kend fel a radírt, és lágy mozdulatokkal mosd le.

 

Használj szérumot! - A hidratáló és feszesítő hatóanyagokban kivételesen gazdag szérumokat kúraszerűen alkalmazd: naponta, a szokásos krémezés előtt.

 

Kezdd a napot váltózuhannyal! - A reggeli tusolást hideg-meleg vizes váltózuhannyal fejezd be. Ez azonnal felfrissít, fokozza a bőr vérkeringését, és feszesítő hatású.

 

Járj emelt fővel! - Talán furcsa, de a fejtartás is befolyásolja a nyak szépségét. Ügyelj rá, hogy testtartásod mindig egyenes legyen, fejed ne hajtsd le! A büszke fejtartástól a nyakad bőre később ráncosodik.

La femme La femme cikke 2021. május
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.