"A fagyos napoknak köszönhetően számos város szerte a Földön téli csodavilággá alakul. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Különleges korcsolyapályák a nagyvilágból

A fagyos napoknak köszönhetően számos város szerte a Földön téli csodavilággá alakul.

Sokak számára a keményebb hidegnek és fagyoknak nem csupán árnyoldalai vannak. Mindazok, akikben még él a gyermek, ez az az időszak, amikor újra átélhetik a felhőtlen gyerekkort és a szüntelennek tűnő szabadság érzését, miközben meghódítják a jég birodalmát. A világ legkülönlegesebb korcsolyapályái garantált élményt jelentenek, és örök emlék maradnak.

 

A világ legszebb városai jégbe öltözve


Ausztria nemes egyszerűséggel csak Wiener Eistraumnak, azaz Bécsi jégálomnak nevezi azt a Városháza előtt található korcsolyapályát, amely maga az európai meseország. A Rathaus gótikus tornyai egyedülálló kulisszát nyújtanak a több mint 7000 négyezetméternyi, végtelennek tűnő jeges területnek. 

New York-iak százai élvezik a korcsolyázás örömeit ilyenkor a Central park fái között is, a Wollman pályán, amely, háttérben Manhattan felhőkarcolóival, egyike a legfestőibb jégpályáknak a világon. 1949-ben nyitotta meg először a kapuit Kate Wollmannak köszönhetően. A pálya sokaknak lehet ismerős olyan népszerű romantikus filmekből és klasszikusokból, mint a Szerelem a végzetem, vagy a Love Story.


Korcsolyázás a Vörös téren


A világ egyik leghíresebb tere tavasszal virágba borul, máskor kifutóvá változik, bizonyos alkalmakkor pedig hófehér jégruhát ölt magára. Télen a Vörös tér több mint egynegyedét befedi az ünnepi fényekben pompázó jégpálya, hátterében Rettegett Iván 16. századi, színes hagymakupolákkal ékes Blazsennij-székesegyháza tornyosul.

 

A világ legnagyobb jégpályája


Mostanra már hivatalosan, a Guinness-rekordok könyve szerint is a világ legnagyobb természetes jégpályája Kanadában található. Ottawa jeges felülete egyenértékű 90 olimpiai méretű jéghokipályával. Az 1832-ben megnyílt festői csatorna Kingston és Ottawa városát köti össze. A Rideau-kanálist eredetileg egy esetleges, az Amerikai Egyesült Államokkal bekövetkező háború esetére nyitották meg, manapság azonban sokkal inkább a 7,8 km hosszú jégvilágáról ismert, tavasszal és nyáron pedig a sétahajókázásról. Többek között ez az egyik legrégebbi, folyamatosan működő csatornarendszer Észak-Amerikában, 2007 óta pedig az UNESCO Világörökségének része is egyben.

 

Siklás a hegyek között


Amikor az ember megunja a város fogságát, kell valami, ami kirántja a monoton modernizáció fogságából. Korcsolyázni a hatalmas Yosemite Nemzeti Park hegyei között olyan, mint egy romantikus filmjelenet résztvevőjének lenni. A pálya 1930-ban nyitotta meg kapuit azok számára, akik nem elégszenek meg a mesterséges jégvilággal.

A természetközeli jégpályák közül a hófödte svájci Alpok különlegessége szintén élen jár. A Zermatt középpontjában található mesterséges pályáról gyönyörű kilátás nyílik a Matterhorn csúcsra, amely egyike a legmagasabb hegycsúcsoknak Európában. A közeli gleccser festői hátteret nyújt a szórakoztató téli időtöltéshez. 

Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2024. január
címkék:
Korcsolya | Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.