GASZTRONÓMIA
Ki ne emlékezne az Olaszországon átrobogó piros, retró Fiatra, melyben hangosan dübörgött a Quattro mille baci.
A bruncholás hazánkban is egyre elterjedtebb. Miben rejlik a titka?
Reggelizz, mint egy király, ebédelj, mint egy lord, vacsorázz, mint egy koldus. De vajon milyen a valóságban egy királyi lakoma?
LEGENDA, AMI VALÓSÁG
A legenda szerint kétezer évvel ezelőtt egy szerelmes pásztorfiú reggel tájt egy barlangban hagyta szerény ebédjét: sajtot, kenyérrel.
JULIE DELPY
Intellektuális szerzői filmekről egyes kritikusai szerint hisztérikus komédiákra váltott. Julie Delpy, ezúttal Berlinből.
A Tetovált lány és a skandináv krimik után az északi gasztronómia is világot hódít.
Enni kell, de vajon fűlne-e a fogunk egy főttpénisz-tálhoz vagy madárnyálból készült fészekhez? Bizarr és méregdrága fogások.
A Costes és az Onyx után van egy harmadik Michelin-csillagos étterme is Magyarországnak: a Borkonyha.
ÍNYENCPARADICSOM
Főnixmadárként tért vissza az ország első fine dining étterme, a Lou Lou.
Idén első alkalommal jelentette meg Magyarországnak szentelt országos étteremlistáját a Michelin Guide.
JOSEPH VIOLA
Franciaország legismertebb étele a Pâté en Croûte, vagyis a tésztában sült pástétom. S ennek a világbajnoka, Joseph Viola.
LOVAS SPORT
Ismét itt a Nemzeti Vágta!
PALLADIO
Vicenzában és Velencében Andrea Palladio építészmester és helyi gasztronómia nyomába eredtünk.
FRANCES MAYES
Napsütötte szakácskönyv címen jelent meg Frances Mayes és férje, Ed legújabb kötete. Ebből az alaklomból Budapestre látogattak.
SZÜLETÉSNAP
A La Femme magazin 2012. június 7-én ünnepelte születésnapját a Zelnik István Aranymúzeumban.
Heiszler Olivér séffel beszélgettünk a Michelin-csillag gasztronómiai világban betöltött szerepéről és jelentőségéről.
Noël Mantel: a séf, aki cannes-i éttermével hódította meg Hollywoodot.
GASZTRO
Eddig 36 szakácscsapat több mint 80 féle étellel nevezett a Kóstolja meg Magyarországot! elnevezésű gasztronómiai show-ra.
Az olasz konyha mindig világhírű volt, de soha olyan fénykorát nem élte, mint napjainkban. Mi lehet ennek az oka? Mit tudnak ők, amit mások...
Az idén jubileumot ünnepel a Restaurant című újság étteremtoplistája: a brit vendéglátó-ipari szaklap tízedik éve, 2002 óta teszi közzé évről évre...
Pihenés a kertben
Flórák és faunák
Debussy: Le plus que lente Vámosi-Nagy Zsuzsa, legtehetségesebb fiatal muzsikusaink egyike, számos hazai és...
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyreszóló ajándékkal.
Művészeti főmunkatárs
újságíró
író, újságíró
főszerkesztő