"A hétvégén a főváros legszebb pontján a legfinomabb csokoládékat majszolhatjuk!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon

A hétvégén a főváros legszebb pontján a legfinomabb csokoládékat majszolhatjuk!

A Forrest Gump című film óta már egészen biztosan tudjuk, bármit veszünk is ki abból a bizonyos bonbonosdobozból, minden esetben jó választás lesz. Legyen szögletes, kerek, töltött, töltetlen, tejcsokoládé vagy étcsokoládé. De a kakaóbabnak ezt az egészen tökéletes végeredményét szinte azóta szeretjük, amióta a maják először megkóstolták.

 

 

Mert csokoládét enni jó. Ha épp egy romantikus filmen sírunk, megvigasztal, ha a szürke hétköznapokban egy kis napsütésre vágyunk, egészen biztos, hogy csokoládé után nyúlunk. Ha télvíz idején egy kis finom, édes melegségre gondolunk egy simogatóan kellemes kávézóba betérve, a választás akkor is szinte mindig a csokoládé lesz.

 

A nap első sugaraival együtt érkeznek hazánkba a fesztiválok. Mindenütt lehet enni, inni, s mire őszbe fordul az év, elérkezünk a desszerthez. Az éves édesség fesztiváljához.

A tavalyi sikeres kezdés után a Budai Vár pompáját idén is emelik az édes ízek és illatok szeptember 20-tól 23-ig az Édes Napok Budapest, Édesség – és Csokoládé Fesztiválon.

 

Chloé Doutre-Roussel csokoládé-szakértő azonos című lebilincselő szakmai könyve után idén a magyar közönség élőben is meghallgathatja a csokoládé ábécéjét. Vagyis mindazt az  információáradatot, amelyet mindenkinek tudnia kell, aki alapszinten vagy professzionális magaslatokban szeretne foglalkozni a boldogsághormonok első számú felelősével, a csokoládéval. Hiszen Chloé Dontre-Roussel, a londoni Academy of Chocolate tagjaként, s Anglia legkomolyabb kereskedőházának, a Fortnum and Mason csokoládé-szakértőjeként méltán nevezhető a kényeztető édesség legfőbb képviselőjének.

 

A szakember előadása mellett Németország képviselői látják vendégül az érdeklődőket, bebizonyítva, hogy a német csokoládé a német tájjal olyan tökéletes párost alkot, amiért érdemes elindulni akár néhány napos kirándulásra is északra, hiszen nem mindennapi élmények várnak az utazóra.

 

S ha még bírja a vendég édes pillanatokkal, Magyarország kiválóságai várják apró kis faházaikban, melyekhez a színek kavalkádja, az ízek netovábbja és az édes illatok semmihez sem fogható elegye csalogat kicsit és nagyot egyaránt. Minden kóstolható lesz a cukorkától a különböző méretű bonbonokig, a süteménytől a kekszig, a sörtől a teáig, minden, megfűszerezve egy kis csokoládéval.

 

Ha pedig estére megfáradunk a sok édes falattól, a Savoyai terasz végében és hangulatos nyugati kertjében elegáns lounge és koktélbár várja a betérőket. A gyönyörű panoráma mellett az ételköltemények sokaságára, finom italokra, valamint a soul-, dzsessz- és funkyzene kellemes ritmusaira számíthatunk.

 

 

Mindannyian ismerjük Gombóc Artúr véleményét a csokoládéról, miszerint: szereti a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon!

De vajon igaza van-e a kedvelt mesefigurának? Tegyünk egy próbát mi is! Látogassunk ki ezen a hétvégén a Budai Várba, s kóstoljuk meg a csokoládét abban a formában és méretben, ahogyan nekünk a legjobban tetszik. Egészen biztosan megtaláljuk a szívünkhöz legközelebb állót ezen a rendezvényen.

 

Bővebb információ a négy nap programjáról!

Riedl Annamária Riedl Annamária cikke 2012. szeptember
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.