ELNÖKI SOMMELIER
A jó bornak igenis kell cégér! Gál Helga, az első magyar női „borpohárnok”.
GASZTRONÓMIA
Már Magyarországon is hódít a street food kultúra. Ezúttal egy különlegesen ízletes fesztiválon!
RENDEZVÉNY
Közép-Európa egyik legjelentősebb kommunikációs konferenciájának gasztronómiai kínálata idén a zero waste koncepcióra épül. (x)
GASZTRO
A már–már feledésbe merült magyarországi szarvasgombakultusz felélesztése a célja az idei, január végi gödöllői szarvasgomba...
Noël Mantel: a séf, aki cannes-i éttermével hódította meg Hollywoodot.
Az olasz konyha mindig világhírű volt, de soha olyan fénykorát nem élte, mint napjainkban. Mi lehet ennek az oka? Mit tudnak ők, amit mások...
UTAZÁS
Törökország lenyűgöző kulturális, történelmi és gasztronómiai kaland. Ahol kelet és nyugat összeér.
Azukibab, umeboshi, wakame, wasabi, schichimi – a japán konyha kellékei, amelyek ma már mindenütt ismertek.
Talleyrand, francia filozófus szerint a kávé „fekete, mint az ördög, forró akár a pokol, tiszta, mint egy angyal, édes, mint a szerelem”.
A régi idők néhány kedvelt tápláléka sokáig háttérbe szorult. Most ismét népszerűek lettek, nem véletlenül.
FESZTIVÁL
Márton-napon országszerte lakomákat rendeznek, hogy egész esztendőben bőven legyen mit enni, inni.
DESIGN
Novembertől a megszokottnál sűrűbben, minden vasárnap jelentkezik a népszerű design vásár, a WAMP.
Eddig 36 szakácscsapat több mint 80 féle étellel nevezett a Kóstolja meg Magyarországot! elnevezésű gasztronómiai show-ra.
FILM
A film és a gasztronómia sokszor kéz a kézben járnak. Lássunk néhány híres gasztropillanatot a filmek világából.
Mindenki emlékszik még a TV Paprikából a kedves, francia fiúra, aki alig-alig beszélt magyarul, de amikor főzni kezdett, mindig csillogott a...
FRANCIAORSZÁG
Sajthegyek, „csíkos pizsamás” udvarházak, fekete-fehér tehenek valószínűtlenül zöld réteken.
Lyon Franciaország egyik legnagyobb városa, kulturális, tudományos és gasztronómiai központ, de történelmi óvárosa is gyönyörű.
JULIE DELPY
Intellektuális szerzői filmekről egyes kritikusai szerint hisztérikus komédiákra váltott. Julie Delpy, ezúttal Berlinből.
GASZTRONÓMIA 2015
Újonnan felfedezett hozzávalók és változatos receptek. 2015-ben igazi meglepetéseket tartogat a gasztronómia világa!
Minőségi borválogatás a belvárosban: borfesztivál az Erzsébet téren
Változatok dohányzóasztalra
Pihenés a kertben
Debussy: Le plus que lente Vámosi-Nagy Zsuzsa, legtehetségesebb fiatal muzsikusaink egyike, számos hazai és...
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyreszóló ajándékkal.
televíziós műsorvezető
újságíró
író