GASZTRONÓMIA
A Tetovált lány és a skandináv krimik után az északi gasztronómia is világot hódít.
FESZTIVÁL
Idén nemzetközi sztárok színesítik a Gastroblues Fesztivál programját.
KULINÁRIA
Minőségi gasztronómiai élmény és a francia bisztrók hangulata: a Borssó az örök ígéret kategóriáját kínáló helyek éllovasa.
JOSEPH VIOLA
Franciaország legismertebb étele a Pâté en Croûte, vagyis a tésztában sült pástétom. S ennek a világbajnoka, Joseph Viola.
TREND
Melyek azok a célpontok, amiket most kezd felfedezni a világ, és melyek azok a jól ismert helyek, ahová idén újra érdemes ellátogatni?
Hogy mi kell a Michelin-csillag megszerzéséhez? A Nespresso Atelier kapcsán Mészáros Ádám séffel és Mártha Róbert cukrásszal...
AUSZTRIA
Nyugalom, romantika vagy épp családi kalandok lenyűgöző alpesi környezetben, téli sportok és sokszínű gasztronómia: ez Tirol!
A Costes és az Onyx után van egy harmadik Michelin-csillagos étterme is Magyarországnak: a Borkonyha.
A régi idők néhány kedvelt tápláléka sokáig háttérbe szorult. Most ismét népszerűek lettek, nem véletlenül.
LISSZABON
Ha a hosszúra nyúlt vénasszonyok nyara nem volt elég, a szürke novemberi hangulat helyett válasszuk Portugáliát!
JAMES BOND
Valójában senki sem ismeri. A technikai csodák, az alkohol és a flegmaság csak a show része, a hidegvér csak álca.
ÉSZAKI VENDÉGEK
Az északi országokban Szent Iván az év legkiemelkedőbb napja, nemzeti ünnep, amelyet áthat a bűbáj és a varázslat.
Talleyrand, francia filozófus szerint a kávé „fekete, mint az ördög, forró akár a pokol, tiszta, mint egy angyal, édes, mint a szerelem”.
GASZTRO
A már–már feledésbe merült magyarországi szarvasgombakultusz felélesztése a célja az idei, január végi gödöllői szarvasgomba...
Ki ne emlékezne az Olaszországon átrobogó piros, retró Fiatra, melyben hangosan dübörgött a Quattro mille baci.
FILM
A film és a gasztronómia sokszor kéz a kézben járnak. Lássunk néhány híres gasztropillanatot a filmek világából.
Heiszler Olivér séffel beszélgettünk a Michelin-csillag gasztronómiai világban betöltött szerepéről és jelentőségéről.
JULIE DELPY
Intellektuális szerzői filmekről egyes kritikusai szerint hisztérikus komédiákra váltott. Julie Delpy, ezúttal Berlinből.
Pompás étkek, zamatos italok kóstoltatják magukat a megújult Gourmet Fesztiválon – a Millenárison - június 7. és 10. között.
FRANCES MAYES
Napsütötte szakácskönyv címen jelent meg Frances Mayes és férje, Ed legújabb kötete. Ebből az alaklomból Budapestre látogattak.
Változatok dohányzóasztalra
Pihenés a kertben
Moholy-Nagy László művei Fotográfus, festő, formatervező, a magyar képzőművészeti egyetem névadója.
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyreszóló ajándékkal.
újságíró
Művészeti főmunkatárs
divatszakértő, blogger